Прокълнати вещи, донесли беди на притежателите си

Диамант

Купувайки си определени коли, мебели и бижута, вярваме, че те ще направят живота ни по-добър или поне ще имаме с какво да се похвалим. Желанието на някои хора да притежават определени вещи обаче им изиграло лошо шега, тъй като имали нещастието в ръцете им да попаднат прокълнати принадлежности. Вижте някои от най-известните предмети, донесли на своите притежатели само беди.

Диамантът на надеждата - тази изящна скъпоценност се смята за един от най-скъпоструващите диаманти на планетата. Историята му започва в Индия, където той бил свален от статуя. След това преминал през ръцете на различни аристократи, но водел със себе си само нещастие, разруха и фалити.

Куклата Анабел - През 1970 година играчката била подарена на девойка. Момичето много харесвало куклата и я оставила в апартамента на семейството си, но малко след това в жилището запознали да се наблюдават плашещи явления, пише сайтът OddeeCom. Има информация, че куклата дори е нападнала човек, който се опитал на помогне на семейството. Днес мнозина не вярват на истории с Анабел, но според други любители на окултното тя всъщност е управлявана от зъл демон.

Картината с плачещото момче - това известно произведение на изкуството отдавна е известно като прокълната вещ. Много от собствениците на картината разказват, че докато съхранявали тази вещ, са преживявали пожари. Най-странното обаче е, че въпреки огнените инциденти рисунката с ридаещото момченце е успявала да се запази.

Картина с плачещо момче

Столът на смъртта - тази на пръв поглед обикновена мебел е прокълната от своя пръв собственик, който обичал своя стол повече от всичко на света. Той ревностно пазел предмета и пожелал всеки, който седне на мястото му, да бъде споходен от смъртта. След като притежателя на прокълнатия стол починал, мнозина опитали да го ползват и задържат. Но според легендата всеки от тях издъхвал скоро след това.

Стол на смъртта

Кутията Дъббук - първоначално тази вещ била притежание на мъж, който оцелял след Холокоста. Говори се, че в нея бил затворен лош дух. След като попадала при различни собственици, тя предизвиквала беди и заболявания. В крайна сметка кутията била затворена добре и скрита на тайно място, където да не представлява опасност за никого.

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари