Човекът на бъдещето ще има ципи и плавници

Еволюция

Човекът е най-приспособимият бозайник. Именно това е позволило оцеляването му като вид през хилядолетията.

Еволюцията е процес, който продължава и днес. Според палеонтолози от университета на Кент тялото на съвременния хуманоид ще се изменя за в бъдеще. Напълно е възможно косменото покритие на места да намалее и на негово място да се появи дебел слой мастна тъкан, а по крайниците да се развият ципи. Те ще осигуряват по-голяма площ на съприкосновение на крайниците с водата.

Промените ще са в резултат от скоростното повишаване на морското равнище. Топенето на ледовете, което вече е факт, може да доведе до изместване на местообитанието на човека от сушата във водата. На бъдещия човек ще му се налага да прекарва много повече време в нея и промените във вида му ще му позволяват да се придвижва много по-бързо във водата.

Според палеонтолозите видът на човека ще се измени крайно след падането на голям астероид на Земята, което ще доведе до ледников период. Атмосферата ще бъде почти напълно замъглена и няма да позволява безпроблемното проникване на слънчева светлина.

Това ще доведе до изсветляване на кожата и косата при хората. Количеството косми ще се увеличи на някои места за сметка на други, а лицето и особено носът ще увеличат размерите си - за по-добро загряване на студения въздух.

Освен ципите и повече мазнина, подобно на тюлените, учените прогнозират, че крайниците на хората ще се удължат като при птиците, а белите им дробове ще са с двойно по-малък обем. Така пребиваването под водата ще бъде по-комфортно и ще може да бъде по-продължително.

Тюлен

За да виждаме по-добре в мътната вода пък, очите ни ще станат като котешките. Зад ретината най-вероятно ще се появи нов слой тъкан – тапетум, който ще позволява на хората да виждат по-добре в условията на ниско осветление. Така човекът на бъдещето ще прилича на комбинация от патица и тюлен с котешки очи.

В същото време хората, които ще живеят на Марс в бъдеще, също ще се променят физически. На чуждата планета човекът няма да има естествени конкуренти и потребността от физическо натоварване ще бъде сведена до минимум. Поради това размерите му ще намалеят, а зъбите напълно ще изчезнат. Устата няма да се променя от раждането и ще служи само за приемането на течна храна.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
24.01.2016 00:17
Много филми гледате
5
3