Ретрограден Меркурий във Водолей и Козирог – за какво да внимаваме

Ретрограден Меркурий

От 5 до 25 януари Меркурий ще се движи на обратен ход между знаците Водолей и Козирог. Този период в астрологията се нарича ретроградност и при него трябва да се внимателни в определени сфери.

Първото, което засяга Меркурий, е информацията. Планетата носи името на вестителя на боговете в римската митология, а в астрологията се свързва с точното предаване на важна информация.

Когато Меркурий е ретрограден обаче, тази информация ще е невярна, неточна и заблуждаваща. По тази причина трябва да сме мнителни към всичко, което чуем, и да не взимаме категорично решение, преди да проверим няколко пъти информацията, с която разполагаме.

Сферата на техниката също е уязвима при ретрограден Меркурий. Движейки се на обратен ход, планетата оказва негативно влияние при покупката на мобилни телефони или уреди за дома. Ако ги купите в период на ретроградност, в близко бъдеще е възможно неочаквано да се повредят, да ги изгубите или да ги откраднат.

Водолей

Възможни са също и забавяния – на очаквани срещи, проекти и документи. Нужно е да бъдете по-търпеливи, докато планетата отново тръгне в правилна посока.

Не сменяйте работа, не подписвайте договори и не сменяйте жилището си в период на ретрограден Меркурий, защото тогава преценката ви не е правилна и по-късно ще съжалявате за взетото решение.

Ще има и проблеми с комуникацията до 25 януари. По-трудно ще разбираме чуждата гледна точна и ще ни е по-трудно да изразяваме своето мнение. Това води до неясноти, които могат да провокират конфликти.

Ретроградният Меркурий връща минали събития и хора отново в живота ни. Възможно е отново да срещнете стара любов, стари приятели или отново да се появят стари проблеми, които до сега не сте решили.

Козирог

Докато планетата е ретроградна, избягвайте да пътувате, защото са възможни неприятности и има риск от инциденти.

Връзки, започнали при ретрограден Меркурий, са неуспешни и по-късно може да осъзнаете, че човекът, в когото сте се влюбили, не отговаря на вашите очаквания. За сериозно обвързаните настъпва период на равносметка.

До 25 януари дейностите, свързани с психология и творчество, ще са успешни. Може да се заемете с креативна работа или да изпробвате нови техники за себепознание и себеусъвършенстване.

Запишете се на нов курс, предизвикайте се с усвояването на ново умение и приключете с недовършените дела.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати