sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Свойства на тигровото око в годината на Тигъра

Свойства на тигровото око в годината на Тигъра

Свойства на тигровото око в годината на Тигъра

Ако сте прекалено ревниви към половинката си, тигровото око ще ви избави от този недостатък. Още повече, че тази година ще примени под знака на Тигъра, тъй че въздействите му ще се усили многократно.

Тигровото око е полупрозрачен кварц. Обикновено е жълтозлатист на цвят, но се среща в кафеникави оттенъци. В състава му участват влакна от минерала крокидолит. Тигровото око е познато още от древността. В Древен Рим, например, е било амулет за римските легиони, които са гонели враговете с него.

Вярвало се е също, че тигровото око лекува болести. Още преди Новата ера то е било използвано за направата на бижута и огърлици в Африка и Австралия.

Някои народи в Азия пък наричат камъка "стимулатор", тъй като кара хората да си мислят, че във всяко едно начинание ще постигнат успех.

Тигрово око е камък за практичните хора. Тези, които са готови да се приспособят към променящия се свят. Камъкът помага да се придобие богатство или най-малкото тези, които го носят, да получат стабилни доходи. Вярва се, че е достатъчно да държите тигрово око близо до пари и финансовите ви проблеми скоро ще отшумят.

Този камък намалява нивото на необоснования оптимизъм, премахва розовите очила и допринася за това собственикът му да започне да вижда заобикалящия го свят в по-реалистична светлина. Но реализъм не означава песимизъм. Тигрово око може да открие проблема, да допринесе за намирането на най-простите и най-ефективните начини за решаването му.

Свойства на тигровото око в годината на Тигъра

Тигрово око помага на бизнесмени и домакини. Първо ги предпазва от измама на конкуренти и показва как да излязат от всяка ситуация с най-голяма материална облага и най-малко загуби или вложени средства. На домакинята пък камъкът носи късмет в домакинството и в грижите за децата, помага за изглаждане на конфликти между бащи и синове.

Тигровото око помагата и на такива хора, които страдат от неоправдана ревност. Камъкът намалява интензивността на емоциите, смекчава конфликта и човек открива, че причини за ревност въобще няма.

Като цяло можем да кажем, че този камък носи здравия разум и възпира от непредпазливо поведение. Той внушава принципа: "Седем пъти мери, един път режи! ".

От гледна точка на биотерапевтите тигровото око е отлично средство за възстановяване след тежки операции, както и за профилактика на заболяванията. Затова трябва да се носи на тялото. Тигрово око се използва срещу високо кръвно налягане, повишена нервност и тревожност, срещу безсъние и кошмари.

Смята се, че този камък ускорява лечението на псориазис, когато е поставен върху болните части на тялото. В състояние е да облекчи астматичните пристъпи и да намалява възпалението при заболявания на ставите. С негова помощ се лекуват заболявания на сърдечната дейност, ревматична болест на сърцето, възпаление на перикарда, възпаление на средното ухо, парализа след инсулт, хронична депресия и ревматизъм.

Тигровото око е препоръчително за хора, които се занимават с творческа дейност. Или при такива, на които работата или хобитата им са свързани с риск за живота: художници и поети, писатели и музиканти, спортисти и каскадьор...

Всички своите забележителни магически и лечебни свойства тигрово око най-добре разпръсква, когато е в сребърна рамка. В рамките на други метали се унищожава голяма част от тези свойства на камъка, те се задушават в тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати