Методите на психологията, с които сами си носим късмет

Късмет

Има безброй ритуали и предмети, за които се вярва, че привличат късмета, но психозите от Лондонския университет смятат, че и сами можем да провокираме късмета си, като ежедневно практикуваме определени методи.

Експертните проучвания са стигнали до извода, че между късметлиите и каръците има две съществени разлики. Първо, късметлиите осъзнават, че имат възможности пред себе си и второ, те са инициативни хора, които не се страхуват от рисковете.

Специалистите са на мнение, че има няколко изпитани метода, с които сами да си донесем късмет:

Привлечете възможностите

Късмет имат хората, които виждат вратите пред себе си. За да имате повече шансове за успех, просто споделяйте с хората това, които искате. Представете си, че търсите работа. Когато повече хора знаят за вашето желание, толкова по-вероятно някой да ви даде идея или директно да ви предложи работно място.

Детелина

Изгонете напрежението

Когато се притеснявате и се настроени отрицателно, няма да имате късмет, казват психолозите. Отпуснете се и си дайте свобода за избор, без да се притеснявате от мнението на другите. Позволете на случайността да влезе в живота ви, защото по-често късметът идва от най-неочаквани места.

Общувайте с хората

Интровертите имат по-малък шанс за развитие от екстровертите, сочат психологическите проучвания. Затова се препоръчва да бъдете по-контактни, тъй като комуникацията ви отваря възможности за просперитет.

Правете си планове

Късметът следва вашите планове. Това не означава да се ангажирате с конкретни дати и години, в които да постигнете целите си, а да си представите себе си след определен период – например 5 години. Правете това упражнение често, защото то ще ви помогне да се придържате към важните за вас желания.

Рискувайте

Имате ли възможност пред себе си, задължително опитайте. Страхът от провали са най-честата пречка пред късмета. Винаги използвайте шансовете пред себе си, а дори да се провалите, продължете напред към нови възможности.

Виж повече

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Инна
Инна
08.04.2016 18:58
Психозите от лондонския университет ли??
0
0