Най-популярните талисмани за късмет от цял свят

Жаба Зелена

По цял свят се вярва, че четирилистната детелина и конската подкова носят небивал късмет, но различните нации по света имат и свои талисмани, за които вярват, че привличат само щастието.

Египет – Стълба

Още от Древен Египет хората в страната са поставяли стълби над гробовете си, за да помогнат на душите да достигнат Рая. И днес стълбата се приема от египтяните като символ на огромен късмет и за истински щастлив може да се смята човека, който случайно мине под стълба.

Индия – Котешко око

В Индия се вярва, че ако носиш котешко око в джоба, задължително ще умножиш финансовото си състояние. Камъкът защитава и от непредвидени загуби, като помага на хората, които го притежават, да запазят финансовата си стабилност.

Китай – Бамбук

Едни от най-известните талисмани за късмет в Китай е бамбукът. Той символизира късмет, пари и постижения. Във фън шуй се казва, че ако поставите бамбуково растение в югоизточната част на дома си, ще увеличите своя късмет.

Жълъди

Англия – Жълъди

Англичаните вярват, че жълъдите носят сила, благоденствие и късмет, тъй като по време на Норманското нашествие англичаните използвани жълъди, за да се предпазят и те им помогнали.

САЩ – Капан за сънища

Капанът за сънища се появява от митологията на индианците. Те вярвали, че ако го окачат над главите си по време на сън, ще се предпазят от всичко лошо. Капанът за сънища е символ, за който се вярва, че превръща кошмарите в нещо хубаво.

Австралия – Жаба

Още коренното население на Австралия – аборигените, са вярвали, че жабите предизвикват дъжда и ги пазят от градушки, така че да отгледат благополучно реколтата си.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати