Хуманоиден робот е новият най-добър приятел на човека

Хуманоиден робот

Учените от години създават хуманоидни роботи, които постоянно биват подобрявани и усъвършенствани. Китайска компания обаче се насочи към нови висоти, като създаде първият по рода си домашен хуманоиден робот, който бързо ще се превърне в най-добрия приятел на човека. Той има малки размери и може да бъде определен като иновативен вид домашен любимец.

Човекоподобният робот е висок едва 43 см и тежи 2.5 кг. Той е направен от алуминий, а панелите му са от пластмаса. Оборудват е с 16 гигабайта вградена и два гигабайта оперативна памет. Скелетът на робота е съставен от 20 стави, което му позволява да се движи на два крака, подобно на малко човече. До момента всички домашни роботи не разполагаха с крака, което прави Alpha 2 наистина уникален.

Alpha 2 може да бъде управляван чрез гласови команди и специално приложение за смартфон. Той е оборудван с микрофон и камера. Може да се използва като гласов секретар. Основната му функция за момента обаче си остава забавлението. Той е една интерактивна забавна играчка, която може да изпълнява прости команди.

Роботът има много функции. Той е напълно програмируем и може да контролира системите в дома, докато не сте в него, управлява задачите и календара и дори наглежда децата и си играе с другите домашни любимци.

Роботи

Общува на базово ниво, а опциите му могат да бъдат разширявани чрез закупуването или качването на многото приложения, която компанията предлага. Единственото, което Alpha 2 изисква, е да бъде включен към интернет чрез Wi-Fi.

Прототипът на домашния хуманоиден робот е изпробван и работи успешно. Компанията планира в бъдеще да добави към функциите на Alpha 2 възможността да се обедини за екипна работа.

Създателите му са подели кампания за предварително събиране на средства. Всеки желаещ може да си поръча Alpha 2 за сумата от 499 долара, след което трябва чинно да изчака новият му домашен любимец да бъде сглобен и доставен.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Destroyed heart
Destroyed heart
07.02.2016 12:15
Всъщност е Японско,но....
0
0