Предсказанията от киното, които се сбъднаха

Бъдещето

Филмите също имат необикновената сила да предсказват събития за бъдещето. Няколко ясновидки заглавия могат да надмина очакванията ви, като ясно покажат как да предрекли събития, които се случиха скоро.

Made in France

Лентата е под режисурата на Никола Букриеф и е посветена на тероризма. Във филма се казва, че Франция ще бъде обект на терористични атаки, а заплахата идва отвърне.

Филмът бе заснет само година пред атаката над сатиричното списание Шарли Ебдо и преди кървавия 13 ноември в Париж, когато бяха убити 130 невинни.

Военни игри

Филмът е заснет през 1983 година, а актьорът Матю Бродерик влиза в ролята на млад хакер, който прониква в сайтовете на различни държавни институции и ги блокира.

Лентата е истинско сбъднало се предсказание на кибератаките, на които сме свидетели днес. Като прецизността, с която е описано свалянето на даден сайт, може да изуми всеки настоящ хакер.

Super Mario Bros

Научно-фантастичната комедия излиза на екран през 1993 година и е базирана на едноименната игра на Nintendo. В лентата има изумяващ кадър на кулите-близнаци, които са ударени и са на път да рухнат.

Филмът е заснет цели 8 години преди злощастния 11 септември 2001 година.

Да разлаем кучетата

Филмът от 1997 година завърта сюжета си около секс-скандал на високо ниво в САЩ. За целта държавниците създават фалшива война с Албания, за да отклонят вниманието на обществото.

Една година по-късно американците са потресени, след като на бял свят излиза аферата на президента Бил Клинтън със стажантката му Моника Люински.

Том Круз

Специален доклад

Кадрите от лентата с Том Круз в главната роля предсказват с абсолютна точност развитието на съвременните технологии.

През 2002 година, когато хората се радваха на мобилните телефони с капаче, героите на Специален доклад докосваха с ръце екраните, подобно на съвременния тъч-скрийн.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
По скоро - да!!
По скоро - да!!
27.03.2016 20:05
Ами може би не се сбъдва просто хората вземат идеите си от там.
0
0
sda
sda
21.11.2015 14:20
Скоро даже и филма от 90-те с Арнолд, където ходеше на Марс, ще се збъдне, все пак ще пращат хора там.
2
2