sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Значение на цветовете върху нашето тяло

Значение на цветовете върху нашето тяло

Нина НордНина Норд
Джедай
788526
Значение на цветовете върху нашето тяло

Цветовете лекуват тялото почти със същата сила, както и лекарствата, убедени са и днес потомци на древни китайски знахари.

Те лекуват болежките така, както са го правили прадедите им - като увиват болните в пъстри кърпи. В зависимост от цвета кърпата атакува определена болест. Това се отнася най-вече за проблемите, свързани с кожата.

В Индия също е традиция да се поставят цветни амулети върху рани или болни места. Според съвременните последователи на цветолечението лилавото помага за бързото зарастване на различни по големина рани.

Същият цвят, като кърпа, амулет или някакъв предмет в близост до човек, действа добре и срещу нервно напрежение. По същия начин действа и оранжевото. Затова, ако сте разстроени, дръжте около себе си оранжеви предмети, обличайте се в оранжево или просто купувайте много портокали и мандарини.

Значение на цветовете върху нашето тяло

Оранжевият цвят е полезен и при проблеми със стомаха. Действие срещу нервно напрежение има и жълтият цвят, а най-полезен в това отношение е зеленият. Ако ви облъчват със зелена светлина, тя може да унищожи някои бактерии и вируси.

Червеният цвят стимулира кръвобращението и, колкото и странно да звучи, облекчава болката при слънчево изгаряне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати