Използват мозък от лешояди за вуду магии?

Амулети за магия

Африканските вуду магии и обичаи понякога са толкова стряскащи, че най-малкото което може да ни се случи, е да ни побият тръпки, когато четем за тях.

Как ви се струва например това, че изпушен мозък от лешояд може да ви снабди със свръхестествени способности? Може и да ви звучи невероятно, но в Южна Африка хората, които вярват в тази магия се множат. А с това пък намаляват тези птици в страната, алармира АФП.

Местните вярват, че ако изпушите мозък от лешояд, ще сънувате числата от тотото. По този логика вероятно в Южна Африка би трябвало да има тотомилионери повече, отколкото където и да било по света.

"Лешоядите са дефицитни. Получавам по един на 3-4 месеца, казва млад лечител на пазара в центъра на Йоханесбург. - Всички искат мозъка. С него виждате неща, които другите не могат. За лотото, сънувате числата", допълва той.

Освен това, свит на цигара и погълнат под формата на пара, мозъкът от грабливите птици можел да привлича и повече клиенти към бизнеса ви, да помага при конни надбягвания, да ви осигури отлично представяне на изпит...

Лечителят от пазара, на име Счело, продава основно глави на лешояди. Които според местните вярвания носят визии за бъдещето, като даряват използващите ги с великолепното зрение на птиците.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Bongo
Bongo
17.02.2015 11:05
Същото е с мозък на политик.
1
0
кокал
кокал
20.02.2012 11:20
лол супер в БГ има ли глави
0
1