Установиха какво се случва с душата след смъртта

Установиха какво се случва с душата след смъртта

Душа

Квантовата теория обяснява какво се случва с човешката душа след смъртта. Според учените при настъпването на клинична смърт веществата, които я формират, излизат от нервната система и се включват в необятната Вселена. Когато настъпи биологична смърт, те остават там в т.нар. форма - душа.

Теорията се нарича Orch-OR - Оркестрирана обективна редукция. Според нея съзнанието представлява резултат от ефекта на квантовата гравитация върху Вселената.

То е програма от квантовия компютър на мозъка, която може да продължи да действа дори и след смъртта. Именно това е теорията, която обяснява нещата, които хората разказват че са видели и изпитали по време на клинична смърт.

Теорията за пръв път е предложена от Роджър Пенроуз, а днес бива продължена и разработена от д-р Стюарт Хамероф, почетен професор по анестезиология и психология в Аризонския университет.

В основата ѝ стои убеждението, че нашата душа се открива в структури, наречени микротубули, които пък се откриват в клетките на мозъка. По-просто казано, според теорията душата ни си взаимодейства с невроните в мозъка и се състои от тъкани на самата Вселена.

Дух

Според теорията, душата съществува още преди началото на времето. Идеята е застъпена и в някои религии, като будизма и индуизма. Според тях съзнанието е неотменна част от Вселената.

Когато тялото попадне в клинична смърт, микротубулите губят квантово състояние. Информацията в тях обаче се запазва непокътната. Тя просто напуска тялото и се разпределя в Космоса, откъдето е и дошла.

Когато пациентът бъде реанимиран, информация се връща в микротубулите. Тогава може да се каже, че е преживял клинична смърт. Ако той умре, информацията остава извън тялото и тя остава в безкрайното под формата най-вероятно на душа, се заключва в теорията.

За да разграничат клиничната от биологичната смърт, учените уточняват, че между тях е само няколко минути. Човек изпада в клинична смърт, когато сърцето му спре да бие, а кръвообращението и дишането спрат.

Преди да се стигне до фатален край, тялото може да се реанимира. Биологичната смърт се регистрира след 4-5 минути, когато настъпи мозъчна смърт и всички неврологични функции бъдат необратимо прекъснати.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати