Ето какво ще последва, ако населението на Земята се удвои

Човек от Бъдещето

Ще има ли място за всички? Ще има ли достатъчно храна и вода, ако населението на Земята от сегашните 7 милиарда се удвои, както предсказват някои прогнози относно демографския ръст?

Когато са строени Египетските пирамиди населението на Земята е било не повече от 30 милиона души. 4000 години по-късно, когато в Лондон е издигнат Биг Бен, цифрата стига внушителния 1 милиард.

Броят е нараствал с рекордни темпове, като горе-долу всяка година населението на Земята се увеличава с размер, еквивалентен на град като Ню Йорк. При такава тенденция след 50 години на планетата ще живеят 14 милиарда души.

Хляб

Първото, от което ще се нуждае светът, са повече и по-големи жилищни сгради. Настоящите американски небостъргачи, ще изглеждат минюатюрни пред проектите за милиардното население, тъй като единствената възможност за разширяване на жилищата ще е нагоре. Заради това ще се строят небостъргачи от по 200 етажа.

И това обаче няма да помогне. Милиони хора ще живеят на обществени места като молове, ще се появят палаткови градове почти навсякъде.

Жилищата няма да са най-големият проблем на хората. Храната и водата ще са на изчерпване. За да може удвоеното население на Земята да се изхранва, ще е необходима земеделска площ, колкото САЩ. Това ще предизвика изсичане на хиляди квадратни метра гори.

Когато резервите от пшеница и млечни продукти свършат, милиардите хора по света ще започнат да гладуват. Хранителните продукти ще започнат рязко да поскъпват и едно посещение в магазина може да ви излезе 700 долара.

САЩ е най-големият производител на зърно и сравнително късно ще усетят недостига му, но всички останали страни по света бързо ще изчерпат запасите си от пшеница и царевица.

Магистралите дори в най-развитите страни няма да устоят на нарастващия трафик и хиляди ще загинат в катастрофи. Постепенно движението с автомобили ще се забрани.

Вода

Опасност ще представляват огромните тълпи, в които можеш да се задушиш, докато вървиш.

С течение на времето дори водата от чешмата ще стане негодна за пиене, защото повече хора изхвърлят отпадни води и по този начин замърсяват катастрофално природата.

Липсата на чиста вода ще доведе до зачестяване на болести като дизентерия и диария. Боклукът ще е навсякъде и колкото повече са хората, толкова повече ще са плъховете. Ще се появят отново болести, изчезнали преди повече от век – холера, тифоидна треска.

Само 3% от водата на Земята е годна за употреба. Недостигът ѝ ще доведе до режим на водата – тя ще бъде спирана по определено време на денонощието и всяко едно домакинство ще може да разполага с точно определено количество.

Ще се наложи построяването на нови заводи за обезсоляване на водата, а това ще напълни въздуха с токсични облаци, които бавно ще закрият Слънцето, а последствията за хората ще са смъртоносни.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
я.
я.
09.11.2015 21:24
наистина ще изчезне,, но няма значение дали ми вярвате,, с тези темпове на размножаване и съответно замърсяване сами си копаем гробовете!
0
0
я.
я.
08.11.2015 22:06
Ако не настъпи безплодие при всеки трети човек на Земята, нашият вид със сигурност няма да оцелее,, въпрос на време е! За жалост ...
0
0
Kargath
Kargath
09.11.2015 11:24
Чак да изчезне, може би не, но войни ще се водят за водата и храната, които още не са замърсени.
0
0