Нанороботи в мозъка ни правят суперхора през 2030 година

Нанороботи

Водещите компютърни специалисти излизат от обичайната си сфера на дейност. Те са категорични, че ако в човешкия мозък бъдат имплантирани малки роботи-импланти, свързани с компютърните мрежи, това ще ни позволи да контактуваме директно чрез тях.

Рей Кързуел, който в момента разработва програма на Гугъл за машинно обучение, споделя, че подобен технологичен подход може да е следващата стъпка в човешката еволюция.

По думите му тази възможност ще ни направи по-подобни на Господ. Мозъците ни ще се разширят до невиждани граници, когато бъдат включени в облака от информация.

Според изобретателя най-късно през 2030 година хората вече ще използват нанороботи, които ще проникват в неокортекса на мозъка и ще ни позволяват да се свързваме чрез световната мрежа.

Мозък

По този начин всеки ще може да изпраща всякаква информация, писма, снимки и съобщения директно чрез мозъка. Това ще даде възможност на глобалната мрежа да архивира нашите спомени и мисли, като същевременно ще ни помогне да увеличим креативността и емоционалния си капацитет.

Кързуел е сред най-големите привърженици на вкарването на нанороботи в човешкия мозък. Според него това ще ни помогне да развием всички наши качества.

Хората ще станат по-забавни, по-секси, по-музикални и по-добри в изразяването на чувствата, споделя още той. Комбинирането на човешкия мозък с изкуствения интелект ще позволи неговото мащабно развитие и, кой-знае, може би някой ден хората ще разполагат с пълния си мозъчен капацитет.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна
Илияна
04.10.2017 09:57
Тогава няма да сме хора... Къде ще изчезне всичко истинско... Ще го заменим за електронното, както стана с книгите. Просто е тъжно!
0
0