САЩ ще е напълно неузнаваем след 100 години

САЩ ще е напълно неузнаваем след 100 години

Торнадо

Глобалното затопляне е факт, както и всички последствия, които води след себе си. Наблюденията на американските еколози недвусмислено показват как в близкото столетие обликът на САЩ ще бъде променен до неузнаваемост.

Климатът се променя глобално, а това, от своя страна, води до трайни катаклизми. Специалистите са категорични, че около 2 100 година нивото на Световния океан неминуемо ще се е покачило с минимум с 0.2 метра, максимум – 2.4 метра. Това ще доведе до определена миграция на населението от крайбрежието към вътрешността на страната.

Сериозните природни катаклизми на територията на САЩ ще доведат до недостиг на вода в някои от щатите, което се обуславя от силната жега, която ще властва почти навсякъде. Снеговете по планинските склонове на Калифорния и Аляска ще се стопят с до 80%.

Климатичните изменения ще се отразят както на флората, така и на фауната. Животните, които са по-слаби и по-взискателни към местообитанието си, като дребните бозайници, жабите и саламандрите ще изчезнат. Според учените до 2 080 година 50% от площта, подходяща за обитаване от пъстървата, че намалее.

Повишената киселинност на Световния океан пък ще причини измирането на кораловите рифове. Разбира се, както се е случвало винаги в природата, на мястото на заличените видове ще се настанят други, които са по-приспособими към условията за живот.

Глобално затопляне

Доклад по тези въпроси бе публикуван наскоро. До заключенията в него стигнаха 300 експерти от Германия, САЩ, Австрия, Италия и Австралия под ръководството на Хийуон Макджан, ангажирани да поставят оценка на влиянието на глобалното затопляне в САЩ. Освен да направят своите прогнози, те са поставили под въпрос и мерките, които могат да се вземат за забавяне и дори спиране на тези процеси.

Една от теориите бе, че ако въглищата бъдат заменени с природен газ, е възможно емисиите въглероден диоксид в атмосферата съществено да намалеят.

Опитите обаче показват, че този план е неефективен. Пред учените днес стои най-важната задача - да намерят начин за справяне с глобалното затопляне, тъй като данните стават все по-обезпокоителни с всяка изминала година.

Рейтинг

5 2
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
r
r
17.10.2015 19:23
пълни глупости. не могат да прогнозират времето за утре, а тръгнали да ми предсказват какво щяло да стане след 100 години. и нищо конкретно не казват, само общи прикакзи, да плашат хората.
1
0