Хокинг: Ако има извънземни, те ще ни унищожат

Стивън Хокинг

Съвременният гений Стивън Хокинг предполага, че ако на други планети има извънземен разум, е много вероятно пришълците да унищожат човешката раса, опитвайки се да колонизират Земята.

Хокинг смята, че извънземните са потенциална заплаха за човечеството и ако пристигнат на нашата планета, имат голяма вероятност да погубят човешкия вид и света такъв, какъвто го познаваме.

Ще бъде много по-лошо от това, което се случи, когато Колумб откри Америка – твърди световноизвестният физик пред испанското издание El Pais.

Той гледа на инопланетяните като на номади, които търсят нови светове, точно като хората тук. По всяка вероятност извънземните са разумни същества, а според някои теории нивото им на техника и интелект няколко пъти надхвърля земното.

Професор Хокинг допълва, че единственият шанс за хората на Земята ще е живот на друга планета. Потенциална колонизация на Марс, а защо не и на Венера, би спасила човечеството от гибел.

Извънземно

Това ще е спасение за хората и при разрушително природно бедствие. Такъв риск винаги ще съществува, а и всички ние сме свидетели на драстичните климатични промени по цял свят.

От това лято Стивън Хокинг се включи в проект за търсене на извънземни. Проектът е финансиран от руския милионер Юрий Милнер, който инвестира 100 милиона долара в търсенето на извънземен разум.

Милионерът вярва, че някъде във Вселената има и по-напреднали цивилизации, които могат да ни научат как по-ефективно да използваме ресурсите, с които разполагаме.

Ако наистина сме сами във Вселената, трябва да се грижим за това, което имаме – казва в заключение Милър.

Извънземните се търсят с едни от най-големите телескопи, които могат да открият и най-малкия признак на живот в много точки на звездната карта.

Първата изучавана зона обхваща 1 милион звезди, а заснетите данни в рамките на 1 ден се изучават от експертите за период от 1 година.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
васил
васил
05.03.2016 22:06
стивън нокинг е прав я си помислете къде има такова чудо тука море планини плодородна земя ама тука е раят и ако някои извън земни ни набарат как си живуркаме тука ще ни унищожат без да им мигне окото ние тука се избиваме за парче земя а те като мухи ще ни истребят така мисля правото на по силния това е истината другото е популизъм....
1
3