Свойства и ползи от изумруд

Изумруд

Изумрудът, известен още като смарагд, е прозрачна разновидност на берила с наситен зелен цвят, която се среща много рядко и се оценя като скъпоценен камък от най- висока степен. Орнаменти с него са използвани още в Древен Египет, където са изкопани някои от първите смарагди.

Изумрудът, свещеният камък на богинята Венера, се смята за пазител на любовта и романтиката. Той носи радост, вяра, засилва паметта и ясновидските способности. Помага и на интуицията и комуникацията и увеличава честността. Още от древността се смята, че този изключително рядък и специален скъпоценен камък носи собствен разум.

Ето защо съществува поверие, че ако влюбен мъж подари на жена си бижу със смарагд, то тя ще му бъде вечно вярна. От друга страна, не са малко жените, които през вековете са избирали този кристал като сватбен камък, защото хармоничната му енергия и зелен цвят прави връзките по-успешни и насърчава семейното щастие.

Изумрудите привличат богатство, усмиряват сладострастието и донасят мир на собственика. Астролозите твърдят, че на нервните и чувствителни хора скъпоценния камък ще помага срещу стреса и за разобличаване на измами и интриги.

Смарагдите са известни с това, че лекуват сърцето. Те помагат и при болки в гърба. За целта лечителят трябва да използва пръстен с изумруд, докато пациентът лежи по корем. След това с кръгообразни движения да го движи нагоре-надолу по гръбначния стълб, но на разстояние от няколко сантиметра, без да докосва кожата.

Изумрудите притежават антибактериални свойства, ако в чашата с вода се постави изумруд, то водата може да се пие без пречистване или преваряване. Има много доказателства, че водата със смарагд помага и при болести на очите. Това обаче може да се практикува само веднъж месечно и то при пълнолуние, защото тогава камъкът отключва цялата си енергия и сила.

Смарагди

След като престои една вечер в чашата, на сутринта болният трябва да изплакне очите си с изумрудената вода. Освен това се смята, че те понижават температурата, помагат за лечение на възпаленията, борят се с инфекциите, полезни са при заболявания на пикочния мехур и пикочните пътища.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати