sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Разгадаха загадката със заровеното Ферари

Разгадаха загадката със заровеното Ферари

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k345
Заровено Ферари
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Историята пази много загадки, които будят любопитството на милиони хора. Някои от тях наистина все още няма как да се обясняват, но други биват разгадани. Това най-сетне се случи и с мистерията със заровеното в САЩ Ферари.

Тази необикновена история става публично достояние през втората половина на миналото столетие, когато семейство решава да се сдобие с къща в американския щат Калифорния. След като двойката и нейните деца се нанасят, животът им започва да тече постарому, но само до деня, в който откриват нещо шокиращо в градината на своето жилище, пишат американски медии.

Като повече малчугани по това време, хлапетата обичали да си играят на златотърсачи. Те прекарвали часове наред в двора, ровейки в пръстта и въобразявайки си, че ще намерят скъпоценности. Един следобед обаче чудото се случило. Малчуганите наистина се натъкнали на съкровище. И то какво!

Децата успели да разровят част от мистериозен огромен обект, чието присъствие доста притеснило родителите им. Ето защо те се обърнали към местната полиция, която да провери какво точно е заровено в новата им градина. След като криминалистите се заели, бил разкопан целият двор на новодомците. Така с голяма изненада всички установили, че от години тук се крие лек автомобил Ферари.

Присъствието на превозното средство точно на това място не било случайно, а част от заплетена престъпна схема, която специалистите разкрили по-късно. Оказало се, че предишният притежател на возилото подкупил крадци, които да задигнат колата и да я хвърлят в океана. Така той щял да получи крупна сума пари, с която застрахователите да го обезщетят за инсценираната кражба.

Само че грабителите имали други планове за автомобила. Те решили да се изхитрят и да заровят ферарито в този двор, като кажат на собственика, че са изпълнили своята част от плана.

Идеята им била, когато случаят бъде позабравен, да се върнат в градината, да изровят колата и да я продадат. Само че това така и не се случило. След като автомобилът бил намерен случайно от децата, той бил поправен и продаден на търг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати