Падащи звезди сбъдват желания тази седмица

Падащи звезди сбъдват желания тази седмица

Падащи Звезди

На невероятно зрелище ще можем да станем свидетели тази седмица. До дни ще можем да видим ясно най-интересното космическо събитие това лято - метеоритният поток Персеиди.

Всъщност така нареченият дъжд на падащи звезди е стартирал още през месец юли, но се очаква процесът да бъде в стихията си на 13-ти август.

Ето защо тази седмица е идеална за организиране на романтични срещи на открито или просто вечерна разходка с приятели. Според специалистите в следващите няколко нощи, поглеждайки към небосвода, ще можем да видим близо стотина метеора и то в рамките на шестдесет минути.

Астрономите уверяват тази седмица ще са налице благоприятни условия за наблюдение. По думите им в нощта на 12-ти срещу 13-ти август Луната ще е във фаза, която не би повлияла негативно на наблюденията ни, тъй като няма да създава светъл фон в небето.

Падаща Звезда

Все пак, за да си осигурим по-наситено звездно шоу, ще се наложи да се разположим на място, където видимостта ще е по-добра.

Такива биха могли да са отдалечени местности извън града или пък в малки населени места, където уличното осветление да не пречи.

Всяка година през месец август може да бъде наблюдаван дъждът от падащи звезди. Падащите звезди всъщност са частици, останали от комети, които навлизат в атмосферата със забележителна скорост. Те светят за кратък период от време, но после угасват. Астрономите обясняват, че изгарят някъде на стотина километра над земната повърхност.

Приканваме ви в нощта на 12-ти срещу 13-ти август или поне в някои от следващите дни да намерите тихо и отдалечено място, и в присъствието на любимия човек да си пожелаете нещо хубаво. Все пак казват, че падащите звезди сбъдват желания.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати