Жена прави кукли-копия на умрели бебета
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Жена прави кукли-копия на умрели бебета

Жена прави кукли-копия на умрели бебета

Кукли на умрели бебета
Снимка: Teresa Russon

Да загубиш близък човек е травма, която понякога не може да бъде преодоляна с години. Хората, преживели подобен шок, често пъти изпадат в тежки депресии, не излизат от дома си, спират да се хранят и да комуникират с приятелите си. Подобен бил и случаят с 51-годишната Тереза Расън от град Уърксоп, Англия.

Тереза изпитала много големи душевни терзания, след като един от синовете ѝ се самоубил само на 21 години. Нейният ужас обаче не приключил със смъртта на момчета. Броени месеци след това починала и майката на жената. Тези две трагедии буквално съсипали Тереза, но въпреки всичко тя успяла да намери нещо, с което да се отърси от болката и огорчението, което я били обзели.

51-годишната англичанка открила хоби, което за мнозина може и да звучи ужасяващо, но на нея ѝ действа успокояващо. Нещо повече - разсейващото я от мъката занимание много скоро се превърнало в доходоносен бизнес. Тереза Расън прави изключително реалистични кукли, които са като живи бебета, за семейства, изгубили отрочетата си, предават британски медии.

Когато 51-годишната англичанка започнала да се занимава с нестандартното си хоби, всичко било много импровизирано, но скоро при жената заприиждали двойки, които също като нея били загубили децата си. Те я умолявали да изработи кукли, които да са копия на покойните им рожби.

Така малко по малко Тереза превърнало хобито си в доходоносен бизнес. Жената споделя, че вече е получила повече от 250 заявки от страдащи родители, които още не могат да прежалят отсъствието на рожбите си.

За изработването на своите свръхреалистични кукли жената ползва силикон. Така играчките са изключително нежни на допир. Цените на куклите са вариращи и зависят както от материала, от които биват изработени, така и от времето, което е отделила Тереза, за да ги направи.

Кукли бебета
Снимка: Teresa Russon

Обикновено изработването на една класическа кукла отнема стотина часа, но досега се е случвало 51-годишната жена да работи върху свои по-специални произведения и с месеци.

Все пак Тереза се радва, че има с какво да запълва времето си и да не мисли за отсъствието на покойните си близки. Тя е доволна и защото вече е започнала да получава поръчки и за копия на феи, вампири и други чудати същества.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Gero
Gero
19.09.2015 00:34
Mnogo dobra ideq :)
1
1