sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Ванга»Духът на Ванга шепне в къщата на пророчицата

Духът на Ванга шепне в къщата на пророчицата

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k345
Ванга
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

С наближаването на датата 11-ти август, когато най-известната българска пророчица Ванга почина, все повече необясними явления се случват в къщата на петричката врачка в Рупите.

От стаята на споминалата се ясновидка се долавя шепот, а леглото, в което е спяла старицата, сякаш вибрира, когато някой човек застане наблизо и отправи молитва. Почти две десетилетия след кончината на баба Ванга нейни познати все още намират утеха в спомена за нея и с надежда в сърцата призовават духа на незабравимата пророчица.

Свидетели, навестили къщата наскоро, обясняват, че вътре се усеща някаква много особена и необяснима сила, като с наближаването на 11-ти август тя сякаш расте.

Петричани разказват как понякога чували нещо като шепот в дома на покойницата, друг път, докато се молели край леглото на Ванга, усещали как то лекичко се раздвижва. Местните не смятат, че тези явления са плод на фантазията им, а вярват, че духът на ясновидката все още е в къщата, за да бди над хората.

Припомняме, че това не е първият случай, в който се говори за духа на известната българска пророчица. През ноември 2013 година, точно в нощта срещу Архангеловден, очевидци заявиха, че местността Рупите е била осветена от необикновено сияние, за което нямало логично обяснение. Хората смятат, че светлината се е появила, тъй като баба Ванга е дошла да види родното си място.

Баба Ванга

Според местните духът на пророчицата често посещава този район и помага на хората, които са в затруднение. Те са категорични, че дори и ясновидката да не присъства тялом в този свят, тя намира начин да е с нуждаещите се и да им окаже подкрепата си.

Пророчицата почина на 11-ти август 1996 година. Тази година поменът за Ванга ще се състои три дни по-рано от датата, на която тя си отиде завинаги.

Още на 8-ми август в местността Рупите ще пристигнат хиляди миряни не само от Петричко, но и от София, Перник, Стара Загора, Пловдив и Кюстендил. В памет на пророчицата в 11.00 часа ще бъде отслужена панихида и заупокойна литургия на нейния гроб до храма Света Петка Българска в Рупите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати