Какво символизира червената роза?
What Does the Red Rose Symbolize?
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво символизира червената роза?

Какво символизира червената роза?

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k458
Какво символизира червената роза?
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

От векове насам цветята носят определена символика. Тя много пъти се е променяла, но са останали някои общи послания. Езикът и използването им за изразяване на чувства и емоции е бил най-популярен по времето на викторианската епоха, когато са се водили т.нар цветни флиртове - чрез послания с различни цветя.

Розите са сред цветята, подходящи за почти всеки повод. Розата е идеалното цвете, с което човек може да изрази изпълващите го чувства. Когато подарявате или ви подаряват букет от рози, той е натоварен с определено послание, което се крие в това колко и какъв цвят са розите в него. Всеки цвят изразява различни чувства.

Всеки цвят роза има своята символика. Най-популярни са червените рози, символ на вечната и неразделна любов, уважението и всеотдайността.

Символика на червена роза?

Когато получавате или подарявате червени рози, това неминуемо носи посланието Обичам те. Чрез тях казваме повече, отколкото можем да изразим с думи. Ако подарим на човек, към когото не изпитваме подобни чувства, червена роза, това може да се изтълкува твърде погрешно.

Значение има още и дали розата, която се поднася, е напълно разцъфнало цвете или още неразтворен цвят. Често залагаме на цветя, които още не са разцъфнали напълно, с мотива да са свежи по-дълго време. Но те също имат своето значение. Пъпката на червена роза означава силни чувства, които обаче трябва да бъдат запазени в тайна. Тя се приема още за символ на зараждащата се любов.

Символика на розите

Ако цветовете на розите са разцъфнали, това означава Аз още те обичам.

Освен любов червеният цвят символизира и изпепеляваща страст. Изобщо – розата е за тези, които обичат. Огнено червеният цвят изпепелява сърцата на влюбените, а цветът кардинал символизира желанието. Тъмночервената роза може да се възприеме и като символ на траур.

Според традициите броят на червените рози също е от значение. Ако връзката се задълбочи и искате да кажете на половинката си, че изпитвате обич, то заложете на 3 червени рози. Знак за обожание е букетът от 33 червени рози, а молба за прошка и извинение може да поискате с букет от 15 рози.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest