Чудодейна икона на Св. Лука цери болни в София

Св. Лука

Необикновена икона на Свети Лука върши чудеса в София. Светинята се намира в храма Св. вмчк Георги Победоносец в столичния квартал Дървеница. Миряни разказват за куп феномени, свързани с нея.

Неотдавна вярваща столичанка счупила крака си. Тогава тя решила да отиде в църквата и да се помоли на Св. Лука Кримски. Жената стояла дълго пред иконата и се молела. Внезапно почувствала голямо подобрение. По-късно, когато посетила медицински специалист, станало ясно, че счупената костица се е възстановила.

Друг софиянец също съобщава за чудо. Той разказва, че вследствие на инцидент усещал силни болки дълго време. Опитвал какво ли не, но те така и не изчезвали. От свои познати научил за чудодейната икона и решил да я посети. Скоро след като се помолил, усетил, че болките са значително отшумели. След това се сещал за тях само от време на време.

Друга християнка също споделя историята си. Тя разказва, че лекарите са ѝ били открили киста на яйчника. Когато разбрала новината, жената много се притеснила. Първоначално изгубила надежда, но после научила за иконата и започнала да ходи често в църквата и да се моли на Св. Лука. Не след дълго медицинските специалисти с учудване установили, че кистата я няма.

Свети Лука Кримски се явява един от новите светци на християнството. Приживе той е бил отличен диагностик и хирург. Миряни вярват, че той помага при хирургически операции, както и за успешното диагностициране на дадено заболяване.

Смята се още, че подкрепя учащите медицина и спомага за по-лесното просвещение в областта. Неговите мощи се намират в Симферопол, в Свято-Троицката женска обител.

Освен в София икони с образа му има още във Варна, Атина и др. Запознати твърдят, че чудодейни се оказват и икони със светеца, намиращи се в чужбина. Свидетели съобщават за излекуване от херния, мигрена, алкохолизъм, пневмония, кръвоизлив.

Говори се, че светецът е помогнал още за благополучно раждане и справяне с гноен отит. Вярващи са на мнение, че от помощ са не само иконите в храмовете, но и малките икони, които имат в домовете си.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати