Ретрограден Меркурий в Близнаци – какво предстои

Ретрограден Меркурий

От 19 май до 12 юни Меркурий ще се движи на обратен ход в Близнаци. Това е вторият период на ретроградност за планетата, след като по-рано тази година се движи назад във Водолей.

Всяка година Меркурий е ретрограден 3 пъти за период от 3 седмици, оказва влияние на всички зодии в хороскопа, но най-вече на Близнаци и Дева, тъй като е тяхната планета-управител.

През периодите на обратно движение очакваните събития ще се забавят, а повечето хора ще загубят концентрацията си. Типично ще е да оставяме проектите си недовършени или да се заемам със стари дела.

Близнаци

Астролозите съветват по време на ретрограден Меркурий да прегледаме всичко постигнато от нас до момента. Препоръчително е да се върнем в миналото и да изчистим старите си пропуски, без значение дали се отнася до отношенията с хора или работа с документи.

Периодът е добър за срещане със стари приятели и анализи, но не и за нови начинания. Когато една планета от астрологията се движи на обратно, не е препоръчително да започвате нещо ново, тъй като няма да имате успех.

Ретроградният Меркурий носи разсеяност, забравяне, объркване, грешки, недоразумения, погрешни стъпки и пропуснати детайли. Недостатъчна информация може да наруши процеса на взимане на решения.

Ретроградността може да създаде проблеми с техниката, транспорта и да затруднява комуникацията между хората. Проблеми с документите също няма да липсват, заради което е препоръчително да не се подписват никакви договори.

Техника

Не трябва и да се купуват телефони, компютри, телевизори или други предмети от света на техниката. По-големи покупки като нов апартамент или автомобил също не е препоръчително да се правят.

Тъй като планетата е ретроградна в Близнаци, успехи ще имат хората, които се занимават с творчество. Жаждата за нови знания и въображението ще са по-силни до 12 юни и в такъв период трябва да се отдадем изцяло на вдъхновението.

Ретроградният Меркурий ще влияе най-силно на знаците Близнаци и Дева, като за тях е препоръчително да се обърнат към залежалата си работа и да довършат старите си проекти.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати