Слънчевите изригвания пробуждат духовете

Духове

Появата на духове се обяснява по най-различни начини. Често гадатели и медиуми твърдят, че призраци започват да бродят, когато имат незавършени дела или търсят възмездие. Друг път напомнят за себе си, когато искат да изгонят натрапници от жилището, което те се обитавали някога.

В съвременният свят обаче руски учени опитат да обяснят активността на духовете с други фактори. Според специалистите от формацията за лов на полтъргайсти Космопоиск всички тези същества, които рядко могат да се видят с просто око, биват събуждани от силните изригвания на Слънцето. Нещо повече - по думите на руските специалисти всички тези изчадия от отвъдното се появяват най-вече заради слънчевата активност.

За да потвърдят своите предположения, а и да оборят мнението на скептиците, учените стартират необичаен експеримент. За целите си те използват уреди като пирометър и визьор за температура, микрофон, камера, както и друго много специфични технологии. Всички тези уреди трябвало да покажат дали духовете се активизират, когато са налице геомагнитни бури.

Неземните същества се зареждат с енергията на електромагнитното поле на Земята. Самата тя нараства, щом Слънцето се активизира, смятат учените.

За да докажат своите предположения, учените изследват дома на семейство, в който напоследък се наблюдават странни явления. Обитателите на жилището забелязали, че винтилът на газта се затварял сам, часовникът незнайно как падал под леглото, а из целия дом имало разпръснати топлийки. Учените бързо се внедрили в жилището, като със себе си донесли цял куп свръх модерни уреди за отчитане на паранормална активност. Така появата на духа бива отчетена.

Слънчево изригване

От екипа на Космопоиск обясняват, че през последните пет години на територията на Русия и бившия съветски лагер са отчетени близо петдесет случая на полтъргайст. Експертите са проверявали за активност на духове в Перм, Москова, Житомир, Киров, Иркутск и други населени места. Интересното е, че в моментите, в които полтъргайстът е най-активен, се забелязват високи показатели на електромагнитно поле.

Според експертите това потвърждава тяхната теория, че полтъргайстът се захранва с енергията на електромагнитното поле. Всички тези свръхмодерни уреди показват, че духовете се пробуждат, когато е налице засилена геомагнитна активност, която пък има връзка с магнитните бури. Сами по себе си те са резултат от слънчевите изригвания.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати