Създават градове над Венера?
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Създават градове над Венера?

Създават градове над Венера?

Планета Венера

Планетата Венера може да започне да се проучва от астронавти в близко бъдеще, стига те да се намират достатъчно високо над иначе много опасната атмосфера на планетата.

Изследователи на НАСА вече са разработили план за изпращане на пилотиран кораб, пълен с хелий, който да лети в атмосферата на Венера.

Проектът е получил името HAVOC и би могъл да се превърне в база за създаване на постоянно селищe над иначе доста горещата планета.

Крис Джоунс от изследователския център на НАСА споделя, че основаването на облачни градове в небето на Венера е сериозно технологично предизвикателство, но въпреки всичко е възможно да се изпълни в близко бъдеще.

Изпращането на хора на Марс все още е основен приоритет за поддръжниците на проучването на необятния Космос с кораби, които са управлявани от хора. НАСА планира да осъществи целта си в средата на 30-те години на този век.

Оказва се, че Венера е друга възможна цел на човешките проучвания – твърдение, което на първи поглед изглежда абсурдно.

Температурата на планетата е 460 градуса по Целзий, а атмосферното налягане в долните пластове е цели 90 пъти по-голямо от това на нашата планета.

Венера

Венера е втората по ред планета в Слънчевата система, но условията на нея са абсолютно несъвместими с човешкия живот и възможността за развитие на такъв на нея.

Именно поради тези изключително неблагоприятни фактори HAVOC няма да достигне повърхността на Венера, а ще остане на височина 50 км, където въздухът е много плътен и пренаситен с въглероден диоксид. Условията там обаче са доста по-поносими, но средната температура е 75 градуса по Целзий.

От друга страна Венера е с размера почти на Земята и е най-близката планета, което съответно прави пътуването до нея най-достъпно. Засега обаче HAVOC е в процес на проучване и НАСА все още няма планове за осъществяването на проекта.

Дали това ще се случи, предстои да разберем, но несъмнено това е един от най-революционните проекти на космическата агенция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати