Добротата, която винаги се връща

щастие

Добротата винаги се връща, но това се случва, когато правим добро, без да мислим, че трябва да получим нещо в замяна. Много често се получава един малък жест от ваша страна да се върне след време, точно когато имате най-голяма нужда от подкрепа.

Една будистка максима гласи, че ако видите давещ се човек, трябва да го извадите от водата и преди да ви е благодарил, да продължите по пътя си и да не очаквате нищо от него.

Добротата не винаги се връща от човека, на когото сте направили услуга или сте помогнали в труден момент. Понякога добрините, които сте правили на непознати хора, могат да ви се върнат от някой познат, просто като част от баланса на Вселената.

Точно по същия начин се връща и всяка лоша постъпка, като не е необходимо тя да ви се върне от човека, на когото сте я причинили. Но когато това стане, то става по такъв начин, че ви подсеща за злината, която сте сторили. В живота всичко се връща като бумеранг - и доброто, и лошото. Затова преди да направим нещо, е добре малко да помислим и да вземем правилното решение.

Понякога хората правят добрини, като по този начин си навличат неприятности на самите себе си. Тогава обикновено съжаляват за добрината, която са сторили, и се заричат друг път да не го правят.

късмет

Но мнозина смятат, че това е просто изпитание, на което сме подложени. И ако въпреки всичко правите добрини, те винаги ще ви се връщат в моменти, в които се чувствате изгубени или имате сериозен проблем.

Често в критични ситуации ви помагат не хората, на които винаги сте мислили, че можете да разчитате и на които сте направили много добрини, а хората, които дори не са ви били близки.

Добротата е като бумеранг и винаги се връща при вас, но понякога от хора, които дори не познавате. Възможно е да сте останали без работа и случайна среща да доведе до вашата нова кариера.

Също така е възможно да сте останали без никакви средства и да имате чувството, че ситуацията е без изход, и точно тогава да ви се обади ваш познат или приятел, на когото преди месеци сте дали заем, за който дори сте забравили.

Не спирайте да правите добрини и ще се чувствате винаги щастливи. Дори малката добрина, проявена от вас - да помогнете на възрастен човек да пресече оживено кръстовище, ще се върне рано или късно при вас, но под друга форма.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати