На прага на биологична революция: Хора хилядолетници

Дете

Съвременната биологична наука е на прага на революция по отношение на вечния човешки стремеж към безсмъртие. Огромен брой изследователи смятат, че първият човек, който ще доживее до 1000 години, вече се е появил на белия свят. Учените са на мнение, че бързото развитие на генетиката ще позволи да се измисли метод, който да остави хората вечно млади.

Най-голям дял в развитието на този клон на биологията има геронтологът Обри де Грей. Той е основател на изследователската фондация Стратегии за проектирано незначително стареене. Компанията неслучайно е базирана в меката на киното Лос Анджелис, Калифорния, където манията по вечна младост е повсеместна.

Основната посока на изследване на фондацията към момента е да смекчи последствията за човешкото тяло, идващи със стареенето. Въпреки че крайната цел е остаряването да бъде спряно напълно, засега учените на работят по този проблем.

Обри де Грей разказва пред медицинското списание Мадърхуд, че шансът вече да се е родил човекът, чийто организъм не старее и не страда от заболявания, съпроводени от старостта, се равнява на 80 процента.

Биологична революция

Де Грей разработва специално лечение срещу старост, в което клетките, които вече не се делят, биват убивани. С това в тялото се освобождават нови клетки, които са жизнеспособни и могат да се делят. Така тъканта остава млада.

Тези терапии ще бъдат достатъчно добри, за да могат да подмладяват напълно хора на средна възраст, например 60, които биологически няма да са на 60 години, докато не станат хронологично на 90, обясни Де Грей.

Според учения неговата система е много по-далновидна от тези на останалите геронтолози. Докато те все още се опитват да се справят с пагубния ефект на метаболизма върху организма, той тясно специализира върху клетките и проучванията му дават резултат.

Де Грей смята, че истинското доказателство за успеха му ще бъде, когато съумее да вземе опитни мишки на средна възраст и ги подмлади.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Глигорчо
Глигорчо
22.04.2015 09:50
Врели-некипели!Нещата са много по сложни и сериозни за да мислят "някои" си с болно въображение подобни глупости!Преди всичко трябва ние самите да се променим и Чак тогава да искаме да променяме каквото и да било!Ако не се променим ,ще ни "променят" като ни унищожат!Някои се мислят за "богове"и сънуват "сън" в лятна нощ!
1
1