Космолог: Извънземните са поне 300- килограмови същества

Космолог: Извънземните са поне 300- килограмови същества

Според космолога Фъргъс Симпсън от университетът в Барселона представата за малки зелени човечета като извънземни е по-скоро фантастична и ако наистина съществуват, те са огромни същества от поне 300 килограма.

Експертът е стигнал до теорията си след изчисления, основани на математически модели, според които организмите от други планети се подчиняват на закона за запазване на енергията, какъвто съществува и за земните същества.

Според това изследване, ако извънземните са свръхинтелигентни същества, за каквито повечето ги смятат, техният интелект би трябвало да съответства на размера им и те да са огромни 300-килограмови същества.

Симпсън приема, че за да се развие интелигентна форма на живот, е необходим и подходящ размер на тялото, като посочва връзката между хората и маймуните и моментът, в който хомосапиенс се е изправил според теорията на Дарвин.

Ученът посочва също, че колкото по по-големи са живите същества, толкова по-голяма е и продължителността им на живот. При интелигентните представители това дава повече възможности за натрупване на знания и изобретяване на технологии.

Космолог: Извънземните са поне 300- килограмови същества

След като умните извънземни трябва да са огромни и не толкова многобройни, те вероятно живеят в общества с малка плътност на населението, за да имат необходимите ресурси.

В животинския свят тези с по-големи размери, които се нуждаят от повече ресурси за оцеляването си, са с по-малка популация, за разлика от по-малките представители, като мравките например, които са по-многобройни.

Експертът на НАСА Сет Шостак признава, че изследването е стигнало до интересни заключения, но смята също и че в него има прекалено много пропуски, за да бъде прието за научна теория.

Шостак казва, че е неприемливо да се използва земната еволюция като модел, понеже на планети отвъд нашата процесите може би са били коренно различни, а освен това хомосапиенс не се е различавал от маймуните само с по-масивните си размери, а и със способностите да използва палеца си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
DoubleDream
DoubleDream
14.04.2015 20:55
"Според това изследване, ако извънземните са свръхинтелигентни същества, за каквито повечето ги смятат, техният интелект би трябвало да съответства на размера им и те да са огромни 300-килограмови същества."

Пълни глупости! От това изречение излиза, че всеки слаботелесен човек на Земята е по-глупав от всеки пълен (едва ли тук ще използват различен аршин). Тогава защо е целия рев да отслабваме, защото увреждало здравето? Хората трупат знания, а вие, завистници такива...! :)

А да не говоря за самата теория - казано на компютърджийски: ако компютърът ти е стар "шкаф" от средата на миналия век, той може да запамети в пъти повече информация от най-новите мини компютри. Тогава защо ги правят - за украса ли? :) Размерът няма нищо общо с това колко информация побира - има и други характеристики, господа учени! И вие станахте като някои жени: кажи какъв му е размера и хич не ме занимавай с глупости!
3
0