Какви комплекси тормозят различните зодии
Complexes That Plague the Different Zodiac Signs
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какви комплекси тормозят различните зодии

Какви комплекси тормозят различните зодии

MarianaMariana
Джедай
330112164
Комплекси
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Човек е голям, колкото са големи... комплексите му. Това не го е казал Наполеон, а психиатър, който от години изучава човешката душа. Истината е, че всички ние носим своите човешки слабости, скрити комплекси и симпатични мании, които ни отличават един от друг.

Интересно е да се отбележи, че определени комплекси и мании като че ли са обусловени от знака, под който сме родени. Запознайте се с комплексите, които тормозят различните зодии, за да опознаете по-добре хората около вас.

Овен

Невероятно, но факт! Зодията, който е сочена за една от най-упоритите и твърдоглавите, всъщност страда от комплекс за малоценност или някое от неговите разновидности – комплекс на отличника, комплекс на водача и т.н. Овните имат нужда постоянно да бъдат уверявани, че са най-добрите, най-способните, най-учените, изобщо най-най.

Телец

Представителите на тази зодия страдат от неофициалния комплекс на Седемте джуджета. Нали се сещате – Кой ми е ял от паничката, кой ми е спал на креватчето и т.н. Телците като типични представители на земните зодии имат скромни комплекси, които са свързани преди всичко с материалните блага.

Близнаци

Близнаците, които са сложни личности и никога не са сами, страдат не от един, а от два комплекса, при това едновременно. Те често са подвластни на комплекса на Питър Пан и на Пипи Дългото чорапче – отказват да пораснат и да носят отговорност, отказват да се изправят с реалността и да се разделят с измисления си свят.

Рак

Раците са свръхгрижовни родители, като тяхната всеотдайност като нищо може да прехвърли границите на разума и да прерасна в комплекс на Гризелда (при татко Рак) или комплекс на Иокаста (при мама Рак).

Лъв

Лъвовете имат свръхголямо его, което само по себе си не е заболяване, не е опасно за обществото, но е много, много, ама много досадно за хората около тях. Все пак не е много приятно да разговаряте с хора, чиито единствени интереси са собствените им личности, достойнства, красота, интелект и др.

Дева

Девите често са подвластни на комплекса на Йон – липсата на вяра в собствените способности. Те хвърлят ужасно много енергия, за да скрият или омаловажат талантите си. Освен това са склонни да поемат отговорност за всичко и всеки и винаги обвиняват себе си, ако нещо не е е протекло по план.

Везни

Везни

Трябва да признаете, че везните по принцип са досадни с вечното си колебание. Те са в състояние да прекарат живота си в претегляне на две дилеми и да умрат щастливи, без да са се спрели на нито едната. Диагнозата: Комплекс на нерешителността!

Скорпион

Скорпионите са непогрешими, недосегаеми, уникални, единствени по рода си. Не казваме богоподобни, защото не те приличат на Бог, а той на тях. Това усещане за собственото величие може да надскочи обикновените граници и самозаблуждението им да се задълбочи.

Когато това стане, Скорпионите започват да поставят пред себе си непостижими цели, които преследват, дори с цената на собственото си здраве.

Изневяра

Стрелец

Представителите на тази зодия са застигнати от синдрома на Дон Жуан – просто не са в състояние да останат верни на партньора си. Имат безброй връзки и любовници и не са в състояние да се задълбочат в отношенията си.

Козирог

Козирозите са неотразими или поне те така си мислят. И понеже представителите на тази зодия са дар божи и за двата пола, те остават самотници, защото смятат, че никой не е достатъчно добър за тях. Това е т.нар. Комплекс на Клеопатра. Съчетайте го с комплекс за превъзходство и получавате типичен Козирог.

Водолей

Водолеите не се раждат, те са изпратени на този свят с някаква мисия. Каква точно може да не стане ясно до края на живота им, но това не им пречи да живеят с мисълта, че са единствени, неповторими и избрани да спасят всички. Отговорностите, с които доброволно се нагърбват заради комплекса си на месия, са в състояние да ги съсипят.

Риби

Представителите на тази зодия прекарват 1/3 от живота си в сън, а останалото време в мечтаене. Те често са подвластни на комплекса на Касандра и пребивават в този свят чисто физически. Къде се намират духом – това никой не може да каже. Може да попаднат в клопката на комплексна на мъченика, която смята, че чрез собственото си страдание ще спасят другите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
55
41
31
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Ябълков пай
Ябълков пай
24.07.2015 16:39
Вярно е близначе съм и след 100 години НЯМА да порасна ;)
0
1
Мишо
Мишо
06.04.2015 09:42
Абсолютна истина! Изследването е правено задълбочено. За моята и зодиите на близките ми, е истина! Ще се старая да прикривам комплекса!
6
1
Кристина Черникова
Даа, има известни съвпадения!
7
0
Topato
Topato
01.04.2015 10:51
Всеки си има по нещо ^_^
2
0
вили
вили
02.04.2015 20:23
да
4
0