Как вярващите будисти се превръщат в светлина

Как вярващите будисти се превръщат в светлина

Силно вярващите будистки монаси, които практикуват медитация дълги години, могат да завършат живота си по необичаен и триумфален начин. Умирайки, те надаряват тялото си със способността да бъде погълнато обратно в светлинната същност на елементите, които са го създали.

Тогава материалното тяло се разтваря в светлината и изчезва напълно. Този процес се нарича тяло от дъга или тяло от светлина, защото това разтваряне в светлината е съпроводено от появяване на светлина и дъга. В древността превръщането на тялото в светлина е било честа практика. Човекът, който си поставял за цел да се превърне в светлина, молел да бъде оставен изцяло насаме, без храна и вода, в стая или палатка в продължение на седем дни.

Цяла седмица никой не трябвало нито да почука на вратата, нито да приближава палатката. На осмия ден резултатът бил винаги един и същ – намирали само косата и ноктите на човека. Те се смятали от древните за най-мръсните части на тялото. Затова те не можели да бъдат погълнати от светлината.

Преди тридесет години в Тибет бил видян последният случай на тяло от светлина, което било засвидетелствано от много хора. Тяло от светлина получил Сам Нагял, който си изкарвал прехраната, като изрязвал в камъни мантри и свещени текстове.

Той се разболял, но с всеки изминал ден изглеждал все по-щастлив. Той починал на 79 годишна възраст и помолил след смъртта тялото му да не бъде докосвано. Семейството му го загърнало в плат и го сложили в стая. Роднините му, въпреки забраната, влезли в стаята на шестия ден, защото над къщата се появила дъга.

Тялото било с големина като на бебе. На осмия ден след смъртта му пристигнали гробарите, но когато развили плата, намерили вътре само нокти и коса.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
wahahaha
wahahaha
05.07.2013 12:08
Ха ха ха ха ха, ха ха ха ха, уа ха ха ха ха а!
0
2