Петте най-необясними феномена

Петте най-необясними феномена

Учени от цял свят се опитват от десетилетия да разкрият тайната на пет от най-необяснимите феномени, но напразно.

Първият е начинът, по който мозъкът влияе на тялото. Засега медицината е все още в началото на разкритията.

Най-странен е плацебо ефектът – болни хора изолират част от симптомите си благодарение на вярата си, че им е дадено силно лекарство.

Дори това да е чиста вода. По много странен начин тялото само лекува себе си.

Вторият необяснен досега феномен е са свръхсензорните умения. Много хора вярват, че интуицията е форма на психическа сила, нещо като начин да надникнеш в бъдещето.

Науката дори не отрича съществуването на странни психически сили, които владеят хора, известни с това, че предсказват в точнотст бъдещето. Как става това, също е необяснимо.

На трето място са преживяванията близо до смъртта, както и животът след смъртта.

Хората, които са били близо до състояние на смърт, споделят, че са изпитали прекрасно чувство на покой, видели са починали близки и са вървели към светлина.

Скептиците смятат, че това са халюцинации на травмиран мозък, но никой не е доказал, че това не е надникване в отвъдното.

Четвърти по място, но не и по важност, са НЛО. Въпреки че има много свидетелства на хора, видели близо до тях да прелита НЛО, все още много хора са скептично настроени към съществуването на зелени човечета.

Инцидентите с неидентифицираните летящи обекти също не могат да бъдат обяснение от съвременната наука.

Дежа вю – това преживяване, известно като „вече видяно”, създава странното усещане в хората, че им се случват неща, които веднъж вече са преживени от тях.

Петте най-необясними феномена

Така например хора, които посещават чужда държава, са убедени, че някои неща са им познати, все едно са живели години наред тук.

Някои смятат, че това са спомени от минали животи. Този феномен също все още е мистерия.

Виж повече

Рейтинг

4.6
Общо 11 гласували
5 7
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Катрин
Катрин
04.12.2011 11:49
за дежа ву-то четох някъде,че това е състояние на мозъка чрез което за секунда превключва на по-висок процент от капацитета си и ние всъщност виждаме какво ще се случи в близките 5-10 секунди ,но не и повече и че всъщност не сме го преживявали това нещо.
Но никъде не споменават за сбъдването на сънищата?
2
0