Петте най-необясними феномена

Петте най-необясними феномена

Петте най-необясними феномена

Учени от цял свят се опитват от десетилетия да разкрият тайната на пет от най-необяснимите феномени, но напразно.

Първият е начинът, по който мозъкът влияе на тялото. Засега медицината е все още в началото на разкритията.

Най-странен е плацебо ефектът – болни хора изолират част от симптомите си благодарение на вярата си, че им е дадено силно лекарство.

Дори това да е чиста вода. По много странен начин тялото само лекува себе си.

Вторият необяснен досега феномен е са свръхсензорните умения. Много хора вярват, че интуицията е форма на психическа сила, нещо като начин да надникнеш в бъдещето.

Науката дори не отрича съществуването на странни психически сили, които владеят хора, известни с това, че предсказват в точнотст бъдещето. Как става това, също е необяснимо.

На трето място са преживяванията близо до смъртта, както и животът след смъртта.

Хората, които са били близо до състояние на смърт, споделят, че са изпитали прекрасно чувство на покой, видели са починали близки и са вървели към светлина.

Скептиците смятат, че това са халюцинации на травмиран мозък, но никой не е доказал, че това не е надникване в отвъдното.

Четвърти по място, но не и по важност, са НЛО. Въпреки че има много свидетелства на хора, видели близо до тях да прелита НЛО, все още много хора са скептично настроени към съществуването на зелени човечета.

Инцидентите с неидентифицираните летящи обекти също не могат да бъдат обяснение от съвременната наука.

Дежа вю – това преживяване, известно като „вече видяно”, създава странното усещане в хората, че им се случват неща, които веднъж вече са преживени от тях.

Петте най-необясними феномена

Така например хора, които посещават чужда държава, са убедени, че някои неща са им познати, все едно са живели години наред тук.

Някои смятат, че това са спомени от минали животи. Този феномен също все още е мистерия.

Рейтинг

5 7
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Георги Петров
Георги Петров
26.10.2014 09:18
МНОГО ИНТЕРЕСНО -УЧЕНИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ОБЯСНЪТ 5 ФЕНОМЕНА.

Аз не съм учен, но ще им дам обяснение.
Необходимо е въпреки че е късно вече, да се разбере, че човешката същност се състои от 25% материя и 75% ДУХОВНА КОСМИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ.
Човешкият мозък работи на КВАНТОВО ниво и произвежда КОСМИЧЕСКА енергия.
1.- Така че ПЛАЦЕБО ефект не е нищо друго а именно въздействие на мозъка чрез изработената от него космическа енергия върху здравето на организма, породена от вярата в лекарството плацебо.

2.- СВЪРХ СЕНЗОРНИ умения, не са нищо друго освен опитност, придобита от духа на този чивек, през време на минали съществувания.
ПРЕДСКАЗВАНЕТО НА БЪДЕЩЕТО правят хора които имат връзка с акашовите записи, от където получават информация, посредством УНИВЕРСАЛНОТО ИНФОРМАЦИОННО КОСМИЧЕСКО поле.

3.- СЪСТОЯНИЕ КОМА, на границата на смърта, така че духът на тези хора е могъл да НАДНИКНЕ в отвъдното, но волята БОЖИЯ е била че трябва да поживеят още

4.- НЛО съществуват в действителност. Такава е информацията от Акашовите записи.

5.- Състоянието ДЕЖА-ВЮ, имат хора на които някой от спомените от минали животи са се запазили и когато се озовът на места където са живяли тогава, естествено се явяват като познати.
3
0
виокла
виокла
19.06.2013 18:14
А симетричните фигури в Англия ?
0
0
d-r
d-r
21.04.2013 20:40
Дежа вю е дежа воку е доказано, че са причинени от проблеми с краткотрайната памет. За повече информация - учебниците по неврология..
4
3
 ediwitch
ediwitch
24.03.2013 20:34
а как мозъкът предвижда какво ще си случи следващите 5-10 секунди?
0
0
сиси
сиси
13.03.2013 19:15
за дежа вю....случвало ми се е за няколко дни напред,за седмица или даже и повече напред...но чувството за вече чуто,видяно е доста странно
0
0
Burda
Burda
27.07.2012 00:00
Всичките тези явления са изследвани. Но заради политическата коректност не се афишират теории (където съществуват) и работни хипотези в учебниците.
Това не пречи тези явления да бъдат използувани. Науката обяснява, но не винаги чрез нея нещата отиват до практиката.
0
0
MandyAddams
MandyAddams
25.07.2012 10:51
Не виждам защо хората все още се съмняват в НЛО. Няма смисъл просто. Не е възможно в целия свят да сме само ние на Земята. Толкова много пространство и толкова много други галактики. Няма начин да сме единствения живот.
2
1
Даниела
Даниела
01.04.2012 01:27
За плацебо терапията говоря от личен опит. Здравен работник съм и съм давала витамини вместо сънотворни. Ако витаминчето е с по-ярък цвят, действа още по-бързо:) Нямам идея защо е така , но действа.
2
1