Доверете се на шестото чувство

Доверете се на шестото чувство

Доверете се на шестото чувство

Шесто чувство притежава всеки от нас, но просто не винаги усещаме кога да му се доверим, убедени са британски психолози. Интуицията не е дар за избрани, а способност, която живее у всеки. Трябва само да знаем как да я развием.

Във всеки отрязък от времето ние получаваме информация интуитивно, без да го осъзнаваме. Използваме интуицията си във всички практически решения. От това какво да изберем за обяд до важни решения с кого да живеем или кога да напуснем работа.

Децата имат невероятна интуиция, която с времето закърнява и порасналите вече млади хора не се вслушват във вътрешния си глас, а в съветите на приятелите си.

Една от причините, поради която не използваме интуицията си, е че тя „говори” на друг език. Образите, породени от интуицията, са откъслечни и абстрактни. Хората често са склонни да се вслушват във вътрешния си глас само при емоционални решения.

Ако се притесняват от съкращение, техните вътрешни „антени” навсякъде усещат опасност. Понякога лекарите неосъзнато използват интуицията си при лечение на болни пациенти, а бизнесмените – при решение за важна сделка.

Доверете се на шестото чувство

Най-важното, което трябва да направите, когато усещате, че нещо не е наред, но не знаете какво, да чуете вътрешното си аз. Вашето подсъзнание се опитва да ви подскаже, че ще сбъркате, ако направите първоначалния си избор, но вие се осланяте на логиката. Едва после разбирате, че сте сбъркали, а още по-късно мозъкът ви обработва цялата информация.

Тогава разбирате и какво точно ви е притеснявало. Но обикновено е късно. Затова по-често се доверявайте на интуицията си, когато става въпрос за наистина важни решения, и няма да сбъркате.

Рейтинг

5 8
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
....
....
15.09.2013 14:41
Колкото и процента интуицията да греши или да е права,това не може да е доходоносно за нас.Тъй като както пише и в статията при възрастните тя закърнява или не се вслушват в нея.Понякога дори е трудно да я разпознаеш.Точно при комарджиите може да е трудно да се разпознае...На кое число ще заложиш ако в съзнанието ти са две числа-едното от разума,а другото от интуицията...И как ще разпознаеш кое число е на интуицията.Точно затова е полезна тази статия.
0
0
ргфгфдф
ргфгфдф
05.01.2012 00:40
ако беше така 70% да е права, щеше най-доходоносно да е да сме комарджии :)
0
0
Alier Viano
Alier Viano
13.02.2011 22:37
Аз съм съгласна с Албена, че е дежа вю. До някаква степен това означава, че изживяваш живота си в правилна посока. А относно интуицията, аз мисля, че не е толкова лесно да се вслушаш в нея когато се опре до това, защото решенията, които взимаме чрез разума и логиката по-често изглеждат по - правилни и лесни от тези, които взимаме с интуицията си. И въпреки всичко, в 70 процента от случаите интуицията е права, ако мога така да кажа.
0
0
Албена
Албена
13.02.2011 05:13
Всъщност това, което ти се случва, няма нищо общо с 6-тото чувство. Твоето се нарича Дежавю (буквално вече видяно), което означава преживяване, при което човек се чувства сигурен, че вече е виждал или преживявал някаква нова ситуация. Човек усеща, все едно, че дадена случка вече се е състояла или се е случила неотдавна. Въпреки, че точните обстоятелства около предишната ситуация са неясни.
0
0
mariq
mariq
13.02.2011 00:56
Според мене, наистина имам нещо наречено като 6-то чусвтво. Много е странно, сънувала съм неща, които след време ми се случват или ако ми се случи нещо, сякаш съм го приживявала и преди. Не знам как да го нарека това, но е готино.

0
0