Чертите на лицето са определящи за мнението на околните

Чертите на лицето са определящи за мнението на околните

Формата на лицето на един човек може да предопредели съдбата му за цял живот. Наскоро британски учени публикуваха резултати от изследване, според което чертите на лицето безспорно влияят на това каква ще бъде оценката на околните за вас.

Хората, родени с V образна форма на веждите, се възприемат от заобикалящите с резервираност и недоверие. Същото важи и за тези, чиято форма на устните ги прави вечно нацупени и недоволни.

В същото време устните, завършващи с приятна извивка нагоре, веднага предизвикват симпатии и чувство на одобрение сред околните.

На хората с благовидна форма на лицето може да им бъде простено много повече, отколкото на вечно смръщените. Това се доказало от експеримент, проведен от лондонските изследователи сред работници в една компания.

На тях е трябвало да им бъде съобщено, че новият им изпълнителен директор ще понижи заплатите им. Част от служителите научили за това по имейл, като към съобщението била приложена снимка на новия шеф.

Момичета

Чертите на лицето му предизвикали в работниците спонтанно усещане за доверие и разбиране и така стотици приели учудващо добре неизгодните за тях нововъведения.

До този резултат се е стигнало, защото излъчването на изпълнителния директор внушавало справедливи и премерени действия.

А не е и тайна, че чертите на лицето са пряко изражение на индивидуалността на съответния човек. Например тези с широки лица обикновено са по-интелигентни, но и по-чувствителни.

Продълговатата форма на лицето издава издръжливост и устременост към изпълнение на поставените цели. Хората с овални лица пък се възприемат от околните като забавни и приветливи личности.

Формата на очите също издава характер. Игриво извитите нагоре очи говорят за това, че притежателят им има остър ум, дипломатичен е, а понякога дори и лукав. А когато крайчецът на очите сочи надолу, тогава срещу вас стои спокоен и уравновесен човек.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати