Четири от най-зловещите места на планетата

Седлец Костница

Няма значение дали вярвате в призраци или се присмивате на онези, които страхливо се свиват, когато чуят непознат шум или стане тъмно. На нашата планета има призрачни и прокълнати места, които са в състояние да ужасят и най-големите скептици. Те са толкова зловещи и плашещи, свидетели на такива трагедии, че без съмнение са обитавани от духове.

Гората Аокигахара

Гората Аокигахара се намира в подножието на планината Фуджи в Япония. Въпреки че се отличава с живописна природа, не ви препоръчваме да се разхождате там, за да не се спънете в нечий труп. По официални данни от 1950 г насам повече от 500 души са отишли в гората Аокигихара, за да сложат край на живота си, като се обесят на някое от вековните дървета.

Броят на самоубийците бил толкова висок, че от 1970 г. властите организират ежегодно претърсване на гората за трупове. Само през 2002 г. от Аокигихара са извадени останките на 78 души, но много остават неоткрити.

Домът на Уинчестър

Домът на Уинчестър

Мистериозният дом на семейство Уинчестър се намира в Сан Хосе и представлява гигантски 160-стаен комплекс, проектиран като лабиринт с ужасно дълги коридори, тайни проходи, задънени изходи и фалшиви врати.

Къщата е построена по идея на Сара Уинчестър, наследница на прочутата оръжейна фамилия. Сара била съкрушена от ненавременната смърт на дъщеря си и съпруга си и се обърнала към медиум за съвет. Той ѝ казал, че нещастието и е предизвикано от неспокойните духове на всички хора, които някога са били убити от оръжия с марка Уинчестър.

За да успокои духовете им, тя трябва да строи къща, да я строи до смъртта си и да не спира никога. Строежът на мистериозната къща на Уинчестър продължил 38 години до смъртта на Сара.

Мостът Оувъртън

Мостът Оувъртън е великолепен пример за гения на викторианското инженерство. Той се намира в имението Оувъртън в Шотландия и е известен сред жителите на близките населени места като мост на кучетата самоубийци.

Смята се, че за последните пет десетилетия от моста Оувъртън повече от 50 (според някои 500) домашни любимци са избрали да сложат край на живота си като скочат от каменния мост в сухото скалисто корито на реката, преминавала в миналото отдолу.

Костницата в Седлец

Костницата Седлац

В малкия град Селдец в Чехия се намира уникална костница в римски параклис, в която останките на починалите не се съхраняват само в крипти, ковчези или заровени в земята.

Смята се, че от 1278 г. досега в гробището до параклиса са били заровени между 40 000 и 70 000 души. В него са положени костите и на жертвите на Черната смърт (бубонната чума).

С времето се е наложило техните кости да бъдат извадени от земята или от криптата. Костите на починалите не били прибрани или заровени на друго място, а били използвани за вътрешна декорация на параклиса.

Днес в храма може да видите полилей от кости, пирамиди от черепи и други мъртвешки декорации, от които ще ви настръхнат косите.

Виж повече

Рейтинг

3.6
Общо 10 гласували
5 4
4 1
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Чалнатата ФЮДЖИ69
Чалнатата ФЮДЖИ69
16.03.2015 09:11
Пише се фЮджи
!!
1
1
Валентина
Валентина
04.04.2015 21:28
това "69" накрая ми хареса
0
0