НЛО-то край Розуел били чучела

НЛО-то край Розуел били чучела

Чучела, а не извънземни били "жертвите" при инцидента с НЛО край Розуел на 2 юли 1947 г., смятат някои американски изследователи.

Вече 60 години уфолози и учени-скептици спорят около странните трупове на четиримата загинали при катастрофа на летящ обект в пустинята Ню Мексико.

НЛО-то край Розуел били чучела

Местни жители очевидци твърдят, че жертвите имали детски тела, огромни глави и очи, но малки уста и никакво окосмяване.

Останките от разбития апарат са откарани във военната база Розуел, а оттам в изследователския полигон Рай Патерсън.

Случаят се скрива, но след падането на втори летящ обект над Колорадо на 25 март 1948 г. президентът Труман сформира група за контрол върху информацията за инцидентите.

НЛО са представени пред медиите като пробни балони, а откритите тела - за чучела-манекени при експеримент с нов тип парашути.

За дезинформация се пускат преувеличени данни за извънземните и се създава подигравателна атмосфера по темата. В същото време астрономът проф. Джеймс Алан Ханек е назначен от следващия президент Айзенхауер за съветник по НЛО.

Сякаш за да потвърди тезата, че НЛО се появяват само при рискови периоди на планетата, е последният случай. На 2 май 1989 г. в пустинята Калахари, ЮАР, е свален неидентифициран летящ обект.

Изтребител Мираж го обстрелва с експериментално лазерно оръдие. Останките са откарани отново в базата Рай Патерсън в САЩ. Не се дават сведения за паднал балон и т. н. Но военни пилоти от ЮАР приказвали, че вътре имало две същества...

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати