Оувъртън – мостът на кучетата самоубийци

Каменен мост

Мостът Оувъртън във Великобритания има славата на едно от най-злокобните места на земята. Всички ние сме чували страховити легенди за едно или друго място, но историите за моста Оувъртън не са просто легенди, предавани от един на друг, а самата истина.

Мостът е построен през 1895 г. от убедения калвинист и член на либаралната партия политик Джон Кембъл Уайт, първи Барон на Оувъртън и до ден днешен се определя като едно от чудесата на Викторианското инженерство.

Мостът се издига на около 18 м над малка долина в близост до великолепното имение Оувъртън, в югозападна Шотландия, близо до град Дъмбъртън.

Лабрадор

Под масивният мост се намира каменистото легло на реката Оувъртън Бърн, която в наши дни представлява по-скоро малък поток, широк не повече от няколко метра.

Допреди няколко десетилетия мостът е бил любимо място за разходка на местните жители и техните домашни любимци, но днес той стои изоставен от всички. Причина за това са над 50 случая на самоубийства на кучета за последните 50 години.

Четириногите спътници на хората без никаква видима причина са се хвърлили от моста и са намерили смъртта си в острите камъни отдолу.

Жителите на околните населени места са го нарекли Мостът на кучетата самоубийци. Пикът на самоубийствата е бил пред първата половина на 2005 година, когато само в рамките на шест месеца пет кучета са избрали да сложат край на съществуването си.

Куче на мост

Учените нямат обяснение за странното поведение на животните, които без никаква видима причина прескачат каменния парапет и политат към смъртта си.

Има и други зловещи подробности, които засилват мистерията около моста. Всички кучета са скочили от моста на едно и също място на моста – пространство между последните два парапети от дясната страна на моста.

Самоубийците са били от по-дългоносите породи кучета – лабрадори, коли и ретривъри.

Зловещият мост Оувъртън не е отнемал само кучешки животи. На неговата сметка има и два човешки живота. През 1994 г. местният жител Кеми Мой хвърля бебето си от моста, като твърди, че го е направил, защото то е било „Антихриста“.

Малко след това и той полита оттам, в търсене на покой, който само смъртта може да му даде.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
10.03.2015 21:52
Чела съм и друг път за този мост. Много е зловещо... пък и милите кученца. Някои смятат, че това е портал към отвъдното или има някаква енергия, която кара кучетата да полудяват. Никой не знае до колко това е вярно, все пак са само предположения.
0
0