Невиждана снежна буря удари САЩ

Снежна буря в Ню Йорк

Невиждана до този момент снежна буря удари североизточните щати на САЩ. Бедствието засегна жителите на седем американски щата, сред които Ню Йорк, Мейн, Пенсилвания, Масачузетс и др. Обилни снеговалежи и ураганни ветрове със скорост до 100 км в час вилнеят от вчера следобед и се очаква да продължат и през днешния ден.

Виелицата и снегът нарушиха ритъма на живот на близо 57 милиона американци, тъй като природното бедствие удари най-гъсто населения район на Северна Америка. Засегнати са и 100 000 българи, които живеят там.

Силните бури, придружени с обилни валежи от дъжд и сняг блокираха Ню Йорк, Вашингтон, Бостън и редица други американски градове. Прогнозите на синоптиците са за снежна покривка от 60 см до 1 метър и силни навявания на места.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио се обърна с послание към жителите на града. Той ги призова да разберат, че са изправени пред вероятно най-голямата снежна буря в историята на града и да използват личните си автомобили само при крайна нужда.

Във връзка с очакваната историческа снежна буря бяха предприети редица мерки. Лошите климатични условия принудиха властите на Ню Йорк да спрат всички видове наземен обществен транспорт.

Снежна буря

Бедствието засегна дори метрото, където бяха въведени някои ограничения в движението му. Спря се денонощното движение на подземните влакове, като последните влакове за предградията отпътуваха от града в 23.00 часа.

Комуналните служби, отговорни за почистването на улиците на града, работят на 12-часови смени, като всяка от смените е подсилена с 2400 души допълнително.

От вчера следобед по улиците на Ню Йорк патрулират над 1500 снегорина, които се опитват да се справят със снега и навяванията, за да държат пътните артерии в проходимо състояние.

В 23.00 часа беше спряно пътното движение, като по улиците бяха допускани само коли на спешна помощ и снегопочистваща техника.

Историческата буря, както беше наречена от мнозина, стана причина близо 3500 полета от и за летищата в Ню Йорк, Бостън и Филаделфия да бъдат отменени. На пътниците беше разрешено да подменят билетите си без глоби.

Очаква се снежната стихия да продължи да вилнее и днес през целия ден, а в сряда постепенно да започне да стихва и да позволи на градовете по североизточното крайбрежие да се завърнат към нормалния си ритъм на живот.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати