Коли без шофьори в бъдеще?
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Коли без шофьори в бъдеще?

Коли без шофьори в бъдеще?

Гугъл кола

Гугъл е сред основните световни компании, виновни за уникалния технически напредък на човечеството. Новата им идея, която предстои да бъде реализирана, е автомобилът на бъдещето, който ще се движи без шофьор.

Технологичният гигант Гугъл показа функциониращ прототип на автономната си кола. Основната информация относно нея бе представена през май, когато бе показан и външният вид на автомобила.

Относно техническите специфики на модела се знае, че ще може да развива около 40 км/ч. Дизайнът му пък е по-скоро практичен, отколкото луксозен.

От Гугъл заявяват, че им е коствало много време, докато комбинират двете основни части на автомобила - автомобилната, като спирачки и волан, и автономната - като компютър и сензори. Те са тествани поотделно върху много прототипи на прототипите. Днес те вече са комбинирани в един напълно функциониращ и работещ прототип.

От тук нататък предстоят множество тестове на писта. Ако те се окажат успешни, от догодина автомобилът без шофьор ще може да бъде видян и по-улиците на Калифорния.

Малките електрически коли ще са двуместни. Първоначално Гугъл планира да произведе 200 такива коли в краткосрочен план.

Автономният автомобил в първоначалния си вид няма да може да се управлява ръчно. Той ще бъде лишен от волан, педали и скоростен лост. Когато системата бъде окончателно завършена обаче, те ще бъдат добавени, тъй като така повелява законът.

От компанията изразиха надежда новият автомобил да бъде пуснат в производство до пет години. Той ще бъде първият по рода си. До момента подобна технология използват няколко компании. Те експериментират с автоматизирането само на определени функции, като старт-стоп системи или системи за автоматично паркиране.

Колите без шофьор са един от осемте проекта, разработвани от експерименталното звено на компанията Гугъл. Тя се фокусира върху нови технологии, които имат потенциал да променят цели индустрии в бъдеще.

Освен новите коли там се разработват и проекти за интернет мрежи, базирани на балони, ситуирани във въздуха вятърни турбини, умни очила Google Glass и още много иновативни идеи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
емигрант
емигрант
03.06.2015 21:34
Напиваш се в ресторанта, като гръст и си поръчваш едно такова мъниче да те закара у вас. Жената ще плати.......
0
0
Geri
Geri
31.05.2015 01:10
Samo tova lipsvashe.. Nqma smisul.
0
1
r
r
30.05.2015 00:33
Баси смешката :))) Как полицията ще спира такива сапунерки и кой ще плаща глобата, като няма шофьор?!?
0
1