Писателка предсказва в книгата си убийство

Писателка предсказва в книгата си убийство

Камила Цинер и аржентинска писателка, която в последния си роман описа убийство, което в действителност се случи. Кървавият инцидент се разиграл два дни преди романчето й "Корените на злото" да излезе на пазара.

В книгата си Цинер описва убийството на 40-годишна учителка на име Мария, която е жестоко заклана през гърлото в деня на годишнината си. И в книгата, и в реалността убийството е извършено на прага на къщата на учителката.

Там я застигнал убиеца, след като се връщала от партито по повод празника й. Реално убитата Мария и литературният й клонинг са били затворени жени, водили скромен начин на живот. И двете имали планове да станат монахини.

Стигат ли ви толкова съвпадения или искате още? Да, има и още. Убиецът и в двата случая е доведеният брат на учителката. Роднината, за който двете Мария не подозирали, искал да се възползва от наследството, останало от дядо им, богат нацист.

"Вероятно пишейки това съм влязла в някакво информационно поле, но не съм забелязала досега да има някакви ясновидски способности. Изпадам в невроза от мисълта, че по някакъв начин съм предизвикала смъртта на Мария. Не вярвам по принцип в такива неща", казва авторката на пророческия роман.

Първонамално Камила Цинер била заподозряна за съучастничество, но невинността й била доказана. Сега австралийската се е заела да пише любовни романи, за да не предизвиква повече подобни нещастия.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари