НАСА разсейва паниката: Без апокалипсис през 2012

НАСА разсейва паниката: Без апокалипсис през 2012

Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство на САЩ, НАСА, реши да разсее паниката, обхванала човечеството относно датата 21 декември 2012 година.

Според пророците и предсказанията на маите през 2012 година планетите в Слънчевата система ще се подредят в една линия, което ще предизвика катаклизми на Земята. Според шумерите пък планета Нибиру се е насочила към Земята и ще се блъсне в нея след 3 години.

Катастрофалният сценарии вече бе "прилапан" и от Холивуд. В България предпремиерата на поредния апокалиптичен филм, озаглавен "2012", е на 12 ноември.

От НАСА съветват човечеството да не изпада в паника. И припомнят, че подобен сблъсък на планатата ни с друга бе прогнозиран от пророците и за 2003 г.

В НАСА са категорични, че пророчествата за наближаващ апокалипсис са плод на въображението. "Земята съществува от над 4 милиарда години. Нито един сериозен учен не е загрижен за каквато и да било заплаха през декември 2012 г. Що се касае до календара на маите, той не приключва на 21 декември 2012 г. Тогава приключва дълъг цикъл, който е последван от друг", уточняват от НАСА.

НАСА разсейва паниката: Без апокалипсис през 2012

Според астрономите въпросното подреждане на планетите ще се случи едва след няколко десетилетия, а не след 3 години. А и ефектът от подреждането им в една линия, е незначителен, твърдят от НАСА.

Ако сблъсък с друга планета или астероид заплашва Земята, то астрономите щяха да са наясно със съществуващата опасност поне от 10 години.

Янките припомнят, че катастрофалните сблъсъци на Земята с други небесни тела са изключителна рядкост. Последният сблъсък е от преди 65 милиона години.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Боби
Боби
25.01.2012 00:05
Вие пък.. ако вероятността астероидът да падне на земята е била значителна, мисля, че НАСА все пак биха се обадили да предупредят. И не само те. Има толкова телескопи, насочени в небето, та никой да не види астероид под носа си - смешно е. Защо трябва да се всява паника??? Всеки ден на Земята падат скални късове от космоса, дай да се панираме, а? А за планетата Нибиру.. абе хора, някой направил ли си е труда математически да сметне дали това е възможно? Вероятността винаги е различна от нула, ама приложете законите на физиката..
0
0
Християн
Християн
13.06.2011 00:08
Това за астероида, където е минал, ако е истина, ние просто сме имали най - големият късмет в цялата галактика и е доста стряскашо. Човекът го е видял, а НАСА не, а се пишат за боговете на земята. Този човек наистина не зная как е успял да се съвземе след тази гледка. Не бих искал да видя такова нещо и дано не го видя. Относно 2012 и да си мъчим главите, няма да разберем нищо, като му дойде времето, тогава.
0
0
bilge
bilge
12.04.2011 08:55
Много зле, брат.
0
0
fatme
fatme
10.04.2011 19:14
Светът щеше да свърши през 2000 година, оказа се, че е лъжа. Това никой не може да го знае.
0
0
Елица
Елица
20.01.2011 20:23
За 2012 съм чувала от някъде, че тогава свършва една епоха(епоха ли беше или нещо друго не мога да ви кажа, ама май епоха беше)По мое мнение след 2012 ще дойде 2013.
0
0
Razul Lufias Darkwood
Razul Lufias Darkwood
27.12.2010 14:33
Напълно подкрепям твърдението в тази статия. Никаде не е писано, че света всършва тогата просто малка група хора решиха да направят пари от това и пуснаха този слух и побликуваха книги. Никаде абсолютно никаде майте не са писали, че света всършва тогава.

И всепак относно обектите в космоса като метеоритите не забравяйте какво стана миналата година. Един астроном любител видя как средно голям метеорит премина между земята и луната бил е на косам да падне при нас но стряскащото беше, че го видя фен астроном и то след като вече беше минал под носа на НАСА. По пребледнели не са били в НАСА като са им казали това гарантирам ви го, защото все се бият в гърдите, че засичат всичко но когато това се случи казаха, че наблюдават милйони обекти в орбитата ни и е нормално да не могат да засекат всеки един обект. Това ако не ви звучи акто упръвдание на политик пък на! :D
0
0