Вижте любимите тайни вечери на диктаторите - някои ще ви отвратят

Хитлер

Храната – тази неделима част от човешката история, ясно говори за консумиращия я. Тя влияе както на настроението, така и на мирогледа на човека. Това обясняват писателките Мелиса Скот и Виктория Кларк в книгата Вечерята на диктаторите: Пътеводител в лошия вкус за забавления на тираните. В нея дамите обръщат внимание към най-лошите диктатори на XX в и техните кулинарни предпочитания.

Освен ужасяващите неща, с които са известни тези диктатори, те шокират и с хранителните си навици и показват колко тънка е границата между човека и чудовището.

Така например жестокият Хитлер почти през целия си живот е разполагал с екип от 15 жени. Те били негови дегустаторки. Едва 45 минути след като те опитвали гозбите, той започвал да се храни. Всъщност почти всеки велик предводител имал поне по един дегустатор.

Отговорностите, които имал обаче, донесли на Хитлер сериозни проблеми с

храносмилателната система. Хроничният му подут корем наложил той да стане вегетарианец. Освен това позволил на лекар-шарлатанин да го лекува с 28 различни лекарства. Едно от тях било направено от екстракт от фекалии на български селяни.

Комунистическият лидер на Румъния Николае Чаушеску имал ужасяващо дразнещия навик да носи със себе си цялата си храна по време на посещения в други страни.

Чаушеску

Когато бил в Югославия, лидерът Тито бил впечатлен от желанието на Чаушеску да пие сок от сурови зеленчуци през сламка. Когато си бил у дома пък, залагал на специална яхния, която се правела с цяло пиле.

Зеленчуков сок

Самият Тито пък имал селски произход и макар да се славел със своето гостоприемство, той залагал на парчета топла свинска сланина.

Сланина

Някои от световните лидери пък са били обсебени от чистотата. Така например Ким Ир-сен – лидерът на Северна Корея, обожавал да яде ориз. Всяко едно зрънце обаче било индивидуално подбирано, след като е създадено в институт. Там се разработвали методи за удължаване на живота на диктатора, които се влагали в растението.

Синът на Саддам Хюсеин Удай е бит и захвърлен в затвора, тъй като убил по невнимание един от дегустаторите на баща си.

Бокаса

Разбира се, една от най-фрапантните рецепти е за човешки труп, пълнен с ориз и фламбиран в джин. Тя е цитирана от бивш готвач на Бокаса, който някак си така и не успял да си спомни пола на трупа, който диктаторът му заповядал да приготви.

Рейтинг

4.8
Общо 4 гласували
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари