Одеяла на щастието показват колко сме доволни от полета си

Одеало на щастието

Всяка компания се интересува от това доколко доволни са нейните клиенти от използваните услуги. За да събере максимално ползотворни и честни мнения по въпроса, британската авиокомпания British Airways създаде одеяло, което да измерва мозъчните вълни на пътника.

Чрез експеримента с одеяла на щастието и с помощта на цвета им те ще показват в какво емоционално състояние се намира пасажерът.

Високотехнологичното одеяло е аксесоар, в който са вградени специални невросензори. Те измерват нивото на щастие. Когато то бъде отчетено, фибрите, вплетени в материята, променят цвета си от червено до синьо.

Всеки цвят показва доколко спокоен е пътникът. Така например ако пътникът е напрегнат, одеялото става червено, а ако е в състояние на релакс – синьо.

До момента новата технология е тествана на височина 9000 метра. С нея се е наблюдавал сънят и отдихът по време на полет. По време на проекта участие са взели доброволци на борда на самолет Boeing 787 Dreamliner, който излетял от летище Хийтроу за Ню Йорк.

Представителят на British Airways Франк ван дер Пост казва, че за първи път тази технология се използва от авиокомпания, за да ѝ помогне да прецени как се оказват услугите на борда на самолета.

По този начин те се надяват да подобрят услугите си - от промяна на времето за сервиране на храна, до това каква храна да бъде сервирана, осветлението на салона, какви филми да бъдат показвани на самолета и много други детайли.

За Бритиш еъруейз използването на одеяла на щастието е само още един начин да изследва по какъв начин релаксът и сънят на нашите клиенти зависят от много фактори в самолета, коментира още управляващият директор на британската авиокомпания Франк ван дер Пост.

Това е първият случай в човешката история, когато подобна свръх технология се прилага, за да се разбере какви емоции предизвикват едни или други услуги на борда на самолета.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати