Жена възкръснала 11 часа, след като починала

Жена възкръснала 11 часа, след като починала

91-годишната полякиня Янина Колкевич ще остане завинаги в историята на медицината с възкръсването си, 11 часа след като е била обявена за мъртва от лекарски екип.

Възрастната жена се споминала в дома си на остров Любелски в Източна Полша. Полякинята веднага е била откарана в моргата на най-близката болница, откъдето ѝ изготвили смъртен акт.

За изумление на служителите обаче 11 часа, след като била обявена за мъртва, Колкевич се събудила в една от камерите на моргата. Необичайните шумове накарали служителите да отворят камерата и ужасени да видят как черният чувал се движи.

Аз изготвих смъртния ѝ акт. Шокирана съм, не разбирам какво е станало. Тя нямаше пулс, не дишаше. Бях убедена, че е умряла - заявява главната лекарка към полската болница Веслава Чиж пред Франс прес.

Една от роднините на възкръсналата полякиня сподели пред медиите, че жената не си спомня нищо от случката, тъй като страда от напреднал стадий на склероза.

Племенницата на 91-годишната Янина разказва, че след като се е върнала у дома, възрастната жена споделила, че ѝ е било много студено в болницата и поискала топъл чай.

Смъртният акт на полякинята е бил обявен за недействителен, а според нейното семейство тя вече се чувства много по-добре.

Органите на реда в Полша са започнали разследване по случая, като е възможно главната лекарка, подписала смъртния акт, да бъде подведена под съдебна отговорност.

Миналата година подобен куриоз се случи в полския град Петеркув, където пиян мъж по грешка бе обявен за мъртъв от медиците.

56-годишният Марек Михалски се напил до такава степен, че припаднал на една от улиците в града. Мъжът беше открит от случайни минувачи, които веднага се обадили на Бърза помощ.

Дошлите парамедици установили, че мъжът не показва никакви жизнени показатели и го обявили за мъртъв. Няколко часа по-късно обаче Михалски се събудил върху масата за патологоанатома, увит в чувал.

Мъжът започнал да вика за помощ, но наоколо нямало никого и се наложило той сам да се изтърколи от масата.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати