Бабините суеверия, свързани с водата
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бабините суеверия, свързани с водата

Бабините суеверия, свързани с водата

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60824
Пречистване с Вода
3D куб Ubik за деца и възрастни-21%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.50 лв.
Виж ››

В българските традиции са завещани няколко суеверия от бабите и дядовците ни, свързани с водата, които всеки от нас волно или неволно спазва, за да се предпази от лош късмет.

В миналото водата е използвана, не само за да се измие физически нечистото, а и като енергийна сила, която може да цери от емоционални страдания и страхове.

Смята се, че водата може да ни помогне, след като сме сънували кошмар. В суеверието се казва, че ако един човек сънува лош сън, след като се събуди, веднага трябва да отиде до банята и да измие лицето и ръцете си под течащата вода, като си преразкаже съня до най-малките подробности. По този начин няма да позволи на лошото в съня да се превърне в реалност.

Ако човек го преследва лош късмет и нещастие от дълго време, той просто трябва да прескочи ручей или да премине през мост, под който има водоем. Поверието казва, че по този начин човек ще остави нещастната си съдба на единия бряг и ще премине чист на другия.

Вода

За хората, които страдат от несподелена любов, бабините суеверия съветват да излеят чувствата си пред купа вода и след това да дадат на възлюбения си да пие от тази вода.

Суеверията казват още, че ако искате да пречистите една вещ от енергийното влияние на друг човек, трябва да държите предмета 3 денонощия във вода.

Ако случайно разлеете вода, очаквайте голям късмет, тъй като това свидетелства, че дълго време ще ви върви по вода. Ако обаче се подхлъзнете върху вода, очаквайте сълзи от любовна мъка.

Когато се къпете във водоем - река, езеро или язовир, в никакъв случай не трябва да плюете в него, защото по-късно ще бъдете наказани с големи нещастия.

Водата може да разбира човешката реч и според поверията, докато се къпете, не трябва да мислите лошото на друг, тъй като е много вероятно това, което мислите, да се случи на вас самите.

Експерименти са доказали, че водата може да реагирала на човешката реч, като се изменя положително при думи като любов и отрицателно при думи като глупак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
донка
донка
19.11.2014 11:33
И за подхлъзването е вярно аз го изживях съм фурнаджиика и се влюбих и много страдах 7 месеца подхлъзнах се на разлята вода сега намерих обяснението на проблема ме гледаите каде стъпвате успех
2
2
донка
донка
19.11.2014 11:25
Тва е вярно
4
1
Cabba
Cabba
18.11.2014 15:51
ако се подхлъзнете на вода ще леете сълзи не от любовна мъка, а от болка. Не може, ако примерно се влюбите в травматолога :)
7
0