Мъж живее без вода вече две години

Вода

Водата е най-важният елемент от природата. Тя е също толкова необходима и за човешкия организъм. Според учените обезводняването може да доведе до много сериозни последици като сухота в устата, мускулни крампи, сърцебиене, обща слабост и редица други страшни здравословни проблеми. Ето защо пиенето на литър и половина вода на ден е повече от задължително, или поне така смятат специалистите.

По думите им човек може да преживее без храна около един месец. Но без вода организмът може да издържи много по-кратно. Според учените, ако не приемаме течности, настъпва бърз срив на организма и смърт за около три-четири дни. Един американец обаче разби всички митове за живота без вода и доказа, че може да оцелее, без да пие течности и без да боледува.

Питър Филак твърди, че от две години се радва на живот без вода. Той се кълне, че е спрял да приема тази жизненоважна течност на 5-ти май 2012 година в 17.00 часа. Филак се е отказал както от водата, така и от всякакви други питиета.

26-годишният американец напуснал работата си като медицински техник и напълно променил живота си. Към днешна дата той приема между осемстотин и хиляда калории чрез пресни плодове и зеленчуци.

Ако си мислите, че това е поредният шантав експеримент, жестоко се лъжете. Нямам никакво намерение да доказвам каквото и да било, заявява пред медиите мъжът, който не е пил вода от две години.

Плодове

Заради избора си Питър Филак е принуден да въведе някои промени в живота си. Той се храни максимално здравословно, а в менюто му присъстват храни като краставици, домати, тиквички, диня, ананас, броколи, портокали и други хранителни продукти, богати на вода. По този начин той успява да предпази организма си от обезводняване.

Новият начин на хранене обаче ни най-малко не притеснява младият американец, който е доволен, защото вече изобщо не се поти. Освен всичко друго Питър Филак се е отказал и от някои ежедневници навици.

Той например вече не си взема душ, не си мие зъбите и не използва никакви козметични продукти. Младият мъж е повече от убеден, че изобщо не се нуждае от подобни артикули и се чувства много добре без тях и без вода.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
хищникът
хищникът
20.11.2014 19:39
Човек може да живее без храна един месец,без вода една седмица и без акъл цял живот
6
0