sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Загадъчни пожари избухват в Сицилия

Загадъчни пожари избухват в Сицилия

Пожар

Загадъчен феномен се наблюдава в Сицилия. Редица пожари избухват в италианското селце Кането ди Карония, без да съществува каквато и да е видима причина за това. Години наред учените си блъскат умовете и не успяват да разгадаят как се пораждат стихиите.

За пръв път мистериозно пламнал огън е регистриран през 2004 година, когато почти едновременно няколко печки и прахосмукачки, намиращи се в различни домове, се възпламенили неочаквано. Още по-странното било, че огънят засегнал не само уредите, но и мебели, водопроводни тръби и дори сватбени подаръци.

Бедствието станало причина местната електрическа компания да прекъсне тока. Усилията им обаче се оказали напразни и различни части от покъщнината продължили да се запалват загадъчно.

Това сериозно притеснило властите и те решили да евакуират местните жители и да вземат някакви мерки. В района били изпратени служители на полицията и пожарната, физици и вулканолози.

Те обединили всичките си усилия, опитвайки се да решат проблема. След като минало известно време обаче, така и не се разкрила причината за пожарите и местните хора се завърнали по домовете си.

Демон

Те били толкова изплашени от ставащото, че вече не знаели какво да си мислят. Някои твърдели, че пожарите са предизвикани от призраци, а други били склонни да обвинят и представителите на извънземна раса. Уплахата на хората станала причина в селото да се появят екзорсисти, които да пречистят населеното място от зли демони.

За жалост, това също не помогнало и хората били принудени да свикнат със стряскащия феномен. И тъкмо когато местните се примирили с пожарите, нови инциденти започнали да се случват. Ненадейно се чупели стъкла, пукали се напълно здрави тръби, чисто нови климатици се повреждали.

През 2005 година властите взели нещата присърце и сформирали специални сили, включващи всевъзможни специалисти. Две години след това италианска медия успяла да се добере до част от техен засекретен доклад.

Ето така станало ясно, че пожарите са породени от мощни електромагнитни излъчвания, достигащи до 15 гигавита и със сигурност не са дело на човек. Дали обаче са предизиквани от извънземни само може да се гадае.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати