Срещнаха малките на Йети

Йети

Легендарният снежен човек отново напомни за съществуването си. Този път жител на село от Килмезски район се е срещнал с малките на Йети, съобщават руски медии, позовавайки се на разказа на Анатолий Фокин.

Според обясненията на Фокин, който е криптозоолог /наука, която изследва и цели да открие животни, чието съществуване не е доказано/ въпросната случка е станала преди около две седмици близо до малко, безлюдно селце.

Местният лесничей се разхождал със сина си в гората, когато внезапно двамата съзрели необичайни горски обитатели. Те се натъкнали не на какво да е, а на малките на прословутия снежен човек. Двете космати същества се намирали до хранилка за глигани.

Те били високи около 1.60 метра, а телата им били покрити с бяла козина. След като хората наближили, изглежда съществата се изплашили и се покрили някъде в гората. През следващите пъти, в които лесничеят и синът му се лутали в гората, те така и не могли да срещнат отново двете мистериозни създания.

След като чул впечатляващата история, Анатолий Фокин веднага свързал двете същества с Йети. Той и за миг не подложил на съмнение нито една от думите на лесничея и веднага се заел със случая.

Стъпки на Йети

Криптозоологът е напълно сигурен, че става въпрос за малки на Снежния човек, тъй като тяхната височина се разминавала с тази на възрастните индивиди, които според повечето описания на очевидци достигат до над три метра. Всъщност Фокин има подозрения, че във въпросния район пребивава цяло семейство от тези загадъчни същества.

Ученът дори отпътувал към мястото, за да проследи сам какво се случва в гората. Той се надява, че също ще се срещне със снежния човек или поне ще успее да открие някакви следи и доказателства за съществуването му.

За своята експедиция Фокин се е снабдил и със специална апаратура. Според него не е изключено йетитата да мигрират по някакви причини, затова той смята да изучи и близките гористи райони.

Със специалната ми апаратура ще мога да направя снимки на Снежния човек и най-после ще докажа на света, че той е истински. Разбира се, няма как да заловя съществото, тъй като то притежава голяма сила и би се измъкнало веднага, обяснява ентусиазираният учен.

Виж повече

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари