sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Кварцът - талисман на шаманите и любовен амулет

Кварцът - талисман на шаманите и любовен амулет

Кварцът - талисман на шаманите и любовен амулет
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

В продължение на хилядолетия кварцът е използван от шаманите, които вярват, че той притежава свръхестествена сила. С помощта на кварца шаманът получава виденията си и способности си да врачува.

Във вълшебните сили на кварца вярват индианците хивари в Еквадор и аборигените в Австралия.

Шаманите вярват, че всеки предмет има духовна и материална страна. Първата е видима само при изпадане в шамански транс или по време на пророчески сън.

В Австралия има вярване, че който пие от вода, в която е поставен кварцов минерал, ще получи способността да вижда духове. С помощта на кварцови кристали австралийските шамани предсказват бъдещето и виждат настоящи събития, случващи се на стотици хиляди километри разстояние.

Шаманите от Калифорния пък имат обичай да удрят голям кристал в скала. Това е вид гадателство за края на света. Ако кристалът се счупи, това е знак, че апокалипсисът наближава.

Според физиците обаче този обичай може да е смъртоносен за шамана. Тъй като при разбиване на голям кварцов кристал може да се освободи стотици волтове енергия, която да погуби човек наблизо.

Съществуват вярвания, че розовия кварц е символът на безусловната любов. Полускъпоценният камък носи сила и чувствителност на собственика си, възстановява доверието и създава вътрешна хармония.

Ако страдате от любов, амулетът от розовият кварц отваря пътя към нея. Ако пък неотдавна сте разделили с любимия си човек, кварцът ще ви помогне да се освободите от негативната енергия и ще ви изпълни със самочувствие и висока самооценка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
54
45
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати