Професията, която избираме, ни дава кармичен урок

Музикант

Изборът на професия е едно от действията, чрез които съдбата ни дава урок заради грешките ни в предишен живот. Настоящата ни кариера е духовен изпит, в който трябва да се освободим от лошата карма.

Кармата, която сме натрупали е резултат от грешките и успехите ни в минали животи. Въз основа на този опит хората избират професия, която ще им помогне да изчистят грешките си.

Освен това кариерата трябва да ни помогне да се развием на по-високо ниво, а уроците, които трябва да научим, ни се появяват ежедневно.

Така например хората, чиято професия е свързана с ръчен труд, трябва да се научат на търпение, прецизност и общуване, понеже с липсата на тези качества в минал живот са обиждали и наранявали хората.

Лекарите, фармацевтите и масажистите в минал живот са се занимавали с отрови и за това в този живот трябва да се научат да лекуват хората. Кармата им ги задължава да спасяват човешки животи, защото в миналото са съдействали за убийства.

Психолог

Юристите са хора, които в минали животи са събирали опит и кармата в настоящия им живот ги задължава да използват този опит, за да оценяват кое е добро и кое е зло. Юристите трябва да бъдат лидери и да търсят възмездието, за да изпълнят съдбовните си задачи.

Писателите и журналистите в минали животи са били жертва на манипулации безброй пъти. За това в настоящия им живот кармата ги задължава да се научат да използват словото и визията без да манипулират другите.

Музиканти, актьори, художници и дизайнери трябва да се научат да използват цвета и звука, за да създават творческа енергия около себе си. В минал живот тези хора са имали проблем с егото.

Учителите и психолозите също са събрали много опит от минали животи, но те са достигнали и онова ниво на мъдрост, в която трябва да споделят своя опит и да учат други хора. Кармичната задача на учителите и психолозите е да дават на другите съчувствие, любов, разбиране и подкрепа.

Архитектите и инженерите трябва да се научат да довършват започнатото дело, понеже в минали животи никога не са го правили. Хората с тези професии трябва да се научат и да спазват срокове.

Пилотите, военните и моряците в минал живот са преживявали много катастрофи. Те трябва да се научат да живеят със страха от смъртта, като поемат рискове. Амбицията е качеството, което води хората с тези професии.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Румяна
Румяна
12.03.2015 13:34
Това не може да отговаря на условията в България преди 1989 г., когато учехме/ респ. работехме/това, което ни се позволяваше от БКП, а не това, което искахме. За справка: 1980 г. в СУ приемаха само 3 момичета за специалност Право, и за тях бяха абонирани синовете и дъщерите на партийните и ДС лидери, същото важеше за Художествената Академия, Археология, Социология, Филология/без руска/, Архитектура и т.н.....можихме "свободно" да избираме между МЕИ, МГИ и Лесото....и местата останали незаети от плановия прием на т.н. турци.
3
0
****
****
04.10.2014 23:05
Аз , разбира са, съм дизайнер, но падащ лека полека... май е все ено. Има по-важни неща в момента - ена биричка, подкова сушеница, ръжен леб. Всеки се прикрива и действа тайно. А пък откритите искат да хванат и да задържат. Има нещо неправилно в дизайна на матрицата. Както и да е...
0
1
****
****
04.10.2014 22:58
Искам да натъртя нещо основно в този форумм - тук не се довършва, някой пуска тема и до там, рядко има разговор с край, тоест задоволяващ обмен на информация. Значи тук е пълно с бъдещи архитекти и инженери.
0
2
Виктор
Виктор
04.10.2014 00:24
Добре,ами ако стана Плейбой?
Значи хората там:
(Хората, чиято професия е свързана с ръчен труд, трябва да се научат на търпение, прецизност и общуване, понеже с липсата на тези качества в минал живот са обиждали и наранявали хората)
Ехеее.
Това е секс бомб на квадрат.


Дори до колкото знам,според Платон целта на човек е да спре да се преражда.Човек само си припомня всичко,което знае от Етера,добре де???
Щом душата знае всичко,защо се преражда и какъв е смисъла на човечеството в Материалния и Духовния свят?????А ся де?какво правим?Отиваме на църква,да запалим свещичка и да се помолим на Кумчо Вълчо с Тогата си.

Нали се раждат вре повече и повече хора,откъде се взимат всички тези души?И те ли се раждат?
Щом са новородени и хората олицетворяващи ги са Малоумни педалченца,значи ли това,че и Душите им са такива?
Доста е спорна и Ооообшиииирнааа тази тема,затова.
Баста,аста аки.
0
4
****
****
03.10.2014 12:23
Може да се каже, че всички взаимоотношения са натрупване на необходимото за професията, което ни издига вече до управляема съдба, и ни прави истински мъже в морето от любов!
1
2
иле-ели
иле-ели
03.10.2014 14:38
този отдолу да го набия ли? нали казваш да започна да се занимавам с крави и такива като тях и да ги бия... този е и наркотизиран отгоре на това.
0
2
нарко кравар
нарко кравар
03.10.2014 10:52
Ясно, не е необходимо да е имало цяла минала карма - всичко може да се случи в един живот, независимо от последователността. Ако нямаме достатъчно натрупан матрял, то това се случва в процеса на работи. След което информационно-енергийната матрица ни произвежда по калъп - човек е това, което яде.
1
1